10% meer bezoek voor jubilerende BBB


Beurzen – De horecavakbeurs BBB - die dit jaar haar 60ste editie vierde - en Folie Culinaire, het event voor professionals in de topgastronomie trokken samen 13.169 vakbezoekers. Dat betekent 10% meer voor de BBB en 20% meer voor Folie Culinaire. De stijging in bezoekersaantallen is mede te danken aan de toename van bezoekers uit België. Standhouders waren vooral tevreden over de kwaliteit van het bezoek. Beide vakbeurzen wisten de vakbezoekers drie dagen lang te binden door special events op het gebied van wijnen, streekproducten en speciaalbieren en kookdemonstraties door internationale sterrenchefs. Op de laatste beursdag op Folie Culinaire stond de finale van de Pastry Battle op het programma. Al meerdere malen daagde blogger en culinair redacteur Pieter Declercq van Hot Cuisine de Pierre patissiers uit toprestaurants in België uit om met hem de strijd aan te gaan. Zeven battles passeerden sindsdien de revue, de finale vond plaats in Maastricht. De uiteindelijke winnaar werd Tiana Moretti, patissier bij restaurant Volta in Genk. Zij wist de jury te imponeren met haar dessertcreatie van watermeloen en komkommer met een ijspastille en schuim van gin en tonic. De battle werd op originele wijze in een boksring ‘uitgevochten’ en de 21-jarige Moretti alias ‘Mama Moretti’ mocht een echte boksring-pastry-belt in ontvangst nemen. Het jubileumprogramma van de BBB kende dit jaar maar liefst 60 special events waaronder kookwedstrijden tussen Belgische en Nederlandse koks. Op de laatste dag van de BBB werd het beste aanstormend kooktalent van 2014 bekend. Het werd Yenna van Leeuwen. Zij loopt op dit moment stage bij Chateau Neercanne. Van Leeuwen werd begeleid door leermeester Percy Timmers van restaurant Les Trois Seaux in Maastricht. Niet alleen haar gerechten, maar vooral ook de kalmte waarmee Van Leeuwen in de keuken stond, vond de jury lovenswaardig. Bron: FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid