610 scholen doen mee met achtste editie Pannenkoekdag op 28 maart

Evenement - De achtste editie van Nationale Pannenkoekdag wordt groter dan ooit, want er gaan maar liefst 610 scholen op 28 maart door het hele land bakken voor ouderen. Ruim 100 meer dan vorig jaar. Bovendien wordt er meer de wijk ingegaan.

In verzorgingstehuizen, oudereninstellingen, buurthuizen en op scholen stropen de basisschoolleerlingen de mouwen op om ouderen een lekkere lunch van zelfgebakken pannenkoeken te serveren. Buiten de scholenactie gaan nog eens honderden instellingen in eigen beheer pannenkoeken bakken of serveren .

Om dit jaar nog meer ouderen blij te maken op Nationale Pannenkoekdag dagen de organisator en van de dag, Koopmans en Tefal, zorginstellingen uit om niet alleen uit de eigen bewoners, maar ook andere ouderen uit de wijk blij te maken met een pannenkoek. Zo wordt de wijkfunctie van zorginstellingen versterkt. Voor de eerste 100 aanmeldingen van ‘wijk-initiatieven’ is samen met Van Oordt Portionpack, Arla Foods, Unilever Foodsolutions, Fairtrade Original en van Hoeckel een startpakket ingrediënten samengesteld om 250 pannenkoeken te bakken en te beleggen.

Bron: Koopmans

Auteur: Steffen van Beek