700 Green Key accommodaties gaan ‘duurzaam gevangen vis’ aanbieden


Duurzaam - Accommodaties in de gastvrijheidssector met het zogenaamde Green Key-duurzaamheidscertificaat gaan voortaan geen vis meer op het menu zetten die niet duurzaam is. De Good Fish Foundation die zich sterk maakt voor een verantwoord visbeleid gaat de bedrijven daarmee actief helpen. Dat is vandaag tijdens de landelijke Green Key uitreiking in het Krasnapolsky hotel in Amsterdam bekend gemaakt. De milieuorganisatie Good Fish Foundation noemt de samenwerking met de Green Key gecertificeerden uniek in de foodservice en geeft aan dat de bedrijven een duidelijk voortouw nemen. Met bijna 700 gecertificeerde bedrijven is Green Key het grootste keurmerk voor duurzame accommodaties in de gastvrijheidssector. Masterclasses Good Fish Foundation en Green Key trekken samen op om voorlichting te geven aan de inkopers van Green Key gecertificeerde accommodaties. Deze week staan er diverse masterclasses gepland. Landal Greenparcs en NH hotels hebben eerder al aangeklopt voor een stoomcursus ‘duurzaam visinkopen’. VISwijzer Vis die niet duurzaam is, wordt ook wel ‘rode vis’ genoemd. Rood betekent: ‘Koop deze vis niet, er is sprake van overbevissing of de manier van vangst of kweek is belastend.’ De indeling gebeurt door de VISwijzer. Daarin wordt vermeld welke vissen, schaal- en schelpdieren, die in Nederland te koop zijn voldoen op de punten van  duurzaamheid. Bron: @FoodClicks Duurzaam - Accommodaties in de gastvrijheidssector met het zogenaamde Green Key-duurzaamheidscertificaat gaan voortaan geen vis meer op het menu zetten die niet duurzaam is. De Good Fish Foundation die zich sterk maakt voor een verantwoord visbeleid gaat de bedrijven daarmee actief helpen. Dat is vandaag tijdens de landelijke Green Key uitreiking in het Krasnapolsky hotel in Amsterdam bekend gemaakt. De milieuorganisatie Good Fish Foundation noemt de samenwerking met de Green Key gecertificeerden uniek in de foodservice en geeft aan dat de bedrijven een duidelijk voortouw nemen. Met bijna 700 gecertificeerde bedrijven is Green Key het grootste keurmerk voor duurzame accommodaties in de gastvrijheidssector. Masterclasses Good Fish Foundation en Green Key trekken samen op om voorlichting te geven aan de inkopers van Green Key gecertificeerde accommodaties. Deze week staan er diverse masterclasses gepland. Landal Greenparcs en NH hotels hebben eerder al aangeklopt voor een stoomcursus ‘duurzaam visinkopen’. VISwijzer Vis die niet duurzaam is, wordt ook wel ‘rode vis’ genoemd. Rood betekent: ‘Koop deze vis niet, er is sprake van overbevissing of de manier van vangst of kweek is belastend.’ De indeling gebeurt door de VISwijzer. Daarin wordt vermeld welke vissen, schaal- en schelpdieren, die in Nederland te koop zijn voldoen op de punten van  duurzaamheid. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Activiteiten Gastronomisch Gilde op Gastvrij Rotterdam

Beurzen - Van 18 tot en met 21 september zal traditiegetrouw Gastvrij Rotterdam plaatsvinden. Dit jaar heeft de beurs een extra wedstrijd arena toegevoegd waar het Gastronomisch Gilde haar wedstrijden mag doen. Het Gastronomisch Gilde gaat samen met de partners zorgen voor een uitgebreide programmering met wedstrijden, masterclasses en demo’s van aansprekende personen uit de gastronomie.

Lees bericht



Van der Valk en Alpro samen aan de slag met plantaardige zuivel

Duurzaamheid - Van der Valk Hotels en Alpro Nederland slaan de handen ineen om de gasten van 67 hotels in Nederland, België en Duitsland te stimuleren vaker voor vaker voor plantaardige voeding te kiezen. Voortaan biedt de hotelketen bij de ontbijtbuffetten en bij hun koffiespecialiteiten plantaardige drinks en alternatieven voor eetzuivel.

Lees bericht

‘Jan de mosselman’ geeft startschot voor mosselseizoen

Mosselseizoen – Woensdag 8 juli werd het startsein gegeven voor het uitrijden van de eerste mosselen van het nieuwe seizoen. 2020. Het startschot voor deze uittocht van vrachtwagens werd gegeven door de tot leven gekomen ‘jan de mosselman’ die dag en nacht als standbeeld op het havenhoofd van Yerseke staat.

Lees bericht


Landal Greenparcs past interne organisatie aan

Leisure - Landal GreenParks gaat veranderingen doorvoeren in de interne organisatie. Het vakantieparkenbedrijf wil daarmee de winstgevendheid vergroten zich meer richten zich op groei. Het bedrijf zou ook meer willen investeren in het vernieuwen van de horeca. Dat laat het leisurebedrijf weten in een persverklaring. Landal Greenparcs gaat een regiostructuur invoeren, waarmee het slagvaardiger denkt te zijn. Er komen vier...

Lees bericht

Ter Marsch & Co opent in Amsterdam met spraakmakend interieur

Horeca - De afgelopen maanden heeft bar en grillrestaurant Ter Marsch & Co hard gewerkt aan de heropening van haar zaak aan de Amsterdamse Bloemenmarkt. Samen met ontwerpbureau Dark&Stormy werd een spraakmakend interieur gecreëerd. De transformatie van het Amsterdamse NH Carlton van NH Hotel Group was een uitgelezen kans voor Ter Marsch & Co om ook haar zaak, gelegen naast...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid