7.000 exposanten, 400.000 producten op 270.000 m² grote SIAL Paris

Levensmiddelenvakbeurs SIAL Paris wordt met zevenduizend exposanten de grootste editie ooit

Beurzen - Levensmiddelenvakbeurs SIAL Paris, van 16 tot en met 20 oktober in Parijs, wordt de grootste editie ooit. Op 270.000 m² presenteert de beurs een aanbod van 400.000 lokale en mondiale producten van 7.000 internationale exposanten. Daarnaast wordt er een uitgebreid evenementen- en conferentieprogramma georganiseerd.

SIAL Paris wil tijdens de komende beurs nadrukkelijk een bron van inspiratie zijn voor horecaprofessionals. De sector La Cuisine, waar gerenommeerde chef-koks gerechten bereiden, blijft volgens de beursorganisatie het best bezochte evenement van SIAL Paris. Daarnaast zal een internationale sterren chef-kok dagelijks een lokaal gerecht uit het desbetreffende land bereiden. Verder wordt tijdens de beurs voor de tweede maal een speciale SIAL Innovatieprijs voor de foodservice/catering toegekend. Joël Robuchon, ‘chef-kok van de eeuw’ in 1990 en een van de meest bekroonde Michelin sterren-koks ter wereld zal aanwezig tijdens de SIAL persconferentie in september en maakt onderdeel uit van de selectiecommissie voor de SIAL Innovatieprijzen, naast o.a. Elior en Gault&Millau. Daarnaast participeert Robuchon in het SIAL TV forum tijdens de openingsdag van de beurs op 16 oktober en stelt hij een horeca bezoekroute samen, naar speciaal geselecteerde producten van exposanten.

Talenten
Voor de eerste keer kent de SIAL Paris dit jaar de ‘Espoirs de la gastronomie’ toe, aan trio’s bestaande uit een chef-kok, sommelier en gastheer/vrouw, die tijdens de vakbeurs tegen elkaar strijden. “De doelstelling hiervan is om opkomende talenten te tonen op een internationaal podium”, licht Michel Blanchet, ere-voorzitter van de Cuisiniers de France toe. Naast het bieden van media-aandacht aan de deelnemers, biedt dit evenement de gelegenheid aan bezoekers om kennis te maken met de toekomstige gastronomie.
De SIAL Paris heeft besloten om de samenwerking met de Internationale Markthallen Rungis dit jaar te verlengen. Deze grootste markt voor verse producten ter wereld levert aan de chef-koks kwaliteitsproducten die zij gebruiken in hun gastronomische recepten.

‘SIAL OFF’
Dankzij de adressen geselecteerd door Gault&Millau kunnen bezoekers en exposanten de meest interessante gastronomische adressen van Parijs ontdekken. De ‘SIAL OFF’ bestaat sinds 2012 en biedt de mogelijkheid om van Parijs te genieten en te profiteren van speciale aanbiedingen van de beste restaurants, cafés en bars, geselecteerd door Gault&Millau.
SIAL Paris wordt georganiseerd van zondag 16 tot en met donderdag 20 oktober in Paris Nord Villepinte, dagelijks van 09.30 tot 18.00 uur; donderdag tot 17.00 uur.
Bron: SIAL/@FoodClicks

Auteur: Paul Peter Blonk