82% beursaanbieders Sial richt zich op horeca


Beurs - Niet minder dan 82% van de exposanten op de Sial heeft ook een aanbod voor de horeca. Van de 150.000 bezoekers aan de laatste SIAL in 2012, was 20% afkomstig uit deze sector. De internationale voedingsmiddenvakbeurs, die van 19 t/m 23 oktober in Parijs gehouden wordt, is daarmee niet alleen een vakbeurs voor supermarkten, maar ook vooral een inspiratiebeurs voor professionals uit de horeca- en foodservicebranche. De SIAL bestaat dit jaar 50 jaar en dat wordt gevierd, onder andere met een dag getiteld ’50 jaar, 50 chefs’. 50 Michelinsterenchefs, onder leiding van Christian le Squer (restaurant Ledoyen, Parijs) komen naar de beurs en maken daar een ‘rondje’ om nieuwe producten te ontdekken voor hun restaurant. Daarnaast komen talloze andere chefs, restauranthouders en inkopers uit de foodservicebranche elke twee jaar naar de SIAL om nieuwe producten en trends te ontdekken. De ‘Cuisine by SIAL’ is een van de belangrijkste evenementen op de beurs. Topchefs als Frédéric Jaunault,  Cyril Arachequesne, Laurent André, Nicolas Isnard, Hervé Rodriguez komen hier in een open keuken recepten bereiden met de meest innovatieve producten die op de beurs te vinden zijn, en integreren deze in gastronomische menu’s. Binnen de Franse horeca signaleert SIAL de volgende trends: Exotisme - In Frankrijk is de buitenlandse keuken inmiddels groter dan de traditioneel Franse : 54 % om 46%. Nieuwe concepten worden ontwikkeld, zoals pizzaverkoop per meter, foodtrucks van allerlei origine, gourmet burgers…. Met name de zogenaamde ‘Exostreet’, trucks of andere mobiele verkooppunten met producten uit alle delen van de wereld, voornamelijk uit Zuid-Amerika, worden steeds populairder. Mono-productrestaurants - Een andere opkomende trend, zijn restaurants gebaseerd op één basisproduct dat vervolgens op allerlei manieren bereid wordt, bijvoorbeeld de aardappel, mozzarella, kip (b.v. restaurant La Cocotte), hoemoes…  Of bijvoorbeeld het restaurant Balls, waar alle gerechten uit ‘balletjes’ bestaan, het restaurant Popelini, met allerlei soorten gearomatiseerde koolsoorten en het Atelier de l’Eclair waar alle producten op basis van de bekende Franse ‘éclair’ zijn, tot aan zalméclairs aan toe. Vegetarisme - Naar aanleiding van verschillende recente gezondheids- en voedselveiligheids-problemen, ziet men in Frankrijk ook een sterke opkomst aan vegetarische restaurants. Sommige restaurants bieden zelfs tofu aan in plaats van vlees. Ook Franse consumenten zijn zich meer en meer bewust van hun eetpatroon en willen steeds ‘gezonder’ eten. Bron: FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid