Aardappeloogstdag Ladage met uitzicht op skyline Rotterdam

Bram Ladage vestiging

Fastservice - De Aardappeloogstdag van patatketen Bram Ladage die aanstaande zaterdag wordt gehouden, vond nog nooit zo dicht bij Rotterdam plaats. Omdat de aardappels ieder jaar op een andere plek staan, rouleert het traditionele evenement door de Hoeksche Waard. Dit jaar heeft de locatie aan de Stougjesdijk in Mijnsheerenland uitzicht op de Rotterdamse skyline.

Ook dit jaar hopen Bram Ladage en aardappelleverancier Novifarm zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur weer aan veel gezinnen te kunnen leren waar de patat vandaan komt. Kinderen mogen zelf aan de slag. Een aardappelschilwedstrijd, zelf aardappels wassen en “hakken” en natuurlijk het eigen patatje opeten.

Bram Ladage laat weten wel eens de gedachte te hebben gehad om in de stad zelf aardappels te telen, omdat het bedrijf een korte keten belangrijk vindt. Dat blijkt niet gemakkelijk te zijn, omdat de juiste grondsoort in de benodigde hoeveelheid niet beschikbaar is.

De aardappelen die Ladage nu gebruikt komen uit de kleigrond in de Hoeksche Waard, 10 kilometer verwijderd van de binnenstad van Rotterdam.

Bron: Bram Ladage

Auteur: Steffen van Beek