Albert Heijn stopt met AH to Go in Duitsland

AH to Go trekt zich terug uit Duitse markt

Formulenieuws – Albert Heijn stopt met de gemaksformule AH to Go in Duitsland. Dat is vandaag bekend gemaakt aan het management en de medewerkers bij onze oosterburen. Het beëindigen van de samenwerking betekent ook het einde van de samenwerking met Shell.

De zes eigen winkels en de vijf locaties (clip-ins, red.) die in samenwerking met Shell worden gerund, gaan eind maart dicht. Albert Heijn ziet voor de gemakswinkels te weinig groeimogelijkheden op termijn. Jan Willem Dockheer, verantwoordelijk voor de formule in Duitsland, heeft de medewerkers inmiddels ingelicht.

AH to Go zit sinds 2012 in Duitsland en heeft ruim de tijd genomen om te kunnen beoordelen of er groeimogelijkheden voor de formule zijn. Dat de Duitse consument de conveniencemarkt anders bekijkt dan de Nederlandse consument is bekend.

De komende tijd wordt per vestiging bekeken wanneer de locaties sluiten. Dit gebeurt in overleg met de mensen in de winkels. Tot die tijd blijven de winkels gewoon doordraaien. Uiterlijk eind maart zullen alle winkels hun deuren hebben gesloten, zo is de verwachting.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek