Alliance Gastronomique haalt twee ton op voor onderzoek speekselklierkanker


Horeca - Restaurantvereniging Alliance Gastronomique heeft met een galadiner voor het goede doel ruim 200.000 euro opgehaald. Het geld wordt gebruikt voor onderzoek naar speekselklierkanker. Ruim 430 gasten genoten tijdens Taste4Life bij Okura Hotel Amsterdam van gerechten van door Michelin bekroonde chefs. Een veiling was onderdeel van het programma. Aanleiding voor het galadiner is de ontdekking van speekselklierkanker bij gerenommeerd chef en Alliance Gastronomique-lid Wicher Löhr van restaurant Het Koetshuis in Bennekom. Vanwege deze zeldzame en relatief onbekende vorm van kanker, is veel geld nodig voor onderzoek naar behandelmogelijkheden. Het Taste4Life Galadiner is tot stand gekomen in samenwerking met Patiëntenvereniging Speekselklierkanker en het Radboud Oncologie Fonds in Nijmegen. Kippenvel Onder de veilinghamer gingen onder andere een culinair arrangement bij restaurant Da Vinci in Maasbracht, een golfweekend voor twee personen bij Bilderberg Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag, een kookworkshop voor achttien personen bij Hotel Okura Amsterdam en een culinaire zeildag op De Jonge Linde, de boot van restaurant De Lindenhof in Giethoorn. “Kippenvel”, aldus Wicher Löhr, “je weet niet wat de loterij en de veiling opbrengen. Als je dan ziet hoe enthousiast er wordt geboden, dan word je daar gewoon stil van.” Alliance Gastronomique is in 1967 opgericht door negentien Nederlandse restaurateurs als reactie op de destijds om zich heen grijpende smaakvervlakking, een tekort schietende vakopleiding en een gebrek aan culinaire kwaliteitsproducten. Op dit moment heeft de vereniging 37 leden bestaande uit de top van de gastronomie. Bron: @FoodClicks Horeca - Restaurantvereniging Alliance Gastronomique heeft met een galadiner voor het goede doel ruim 200.000 euro opgehaald. Het geld wordt gebruikt voor onderzoek naar speekselklierkanker. Ruim 430 gasten genoten tijdens Taste4Life bij Okura Hotel Amsterdam van gerechten van door Michelin bekroonde chefs. Een veiling was onderdeel van het programma. Aanleiding voor het galadiner is de ontdekking van speekselklierkanker bij gerenommeerd chef en Alliance Gastronomique-lid Wicher Löhr van restaurant Het Koetshuis in Bennekom. Vanwege deze zeldzame en relatief onbekende vorm van kanker, is veel geld nodig voor onderzoek naar behandelmogelijkheden. Het Taste4Life Galadiner is tot stand gekomen in samenwerking met Patiëntenvereniging Speekselklierkanker en het Radboud Oncologie Fonds in Nijmegen. Kippenvel Onder de veilinghamer gingen onder andere een culinair arrangement bij restaurant Da Vinci in Maasbracht, een golfweekend voor twee personen bij Bilderberg Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag, een kookworkshop voor achttien personen bij Hotel Okura Amsterdam en een culinaire zeildag op De Jonge Linde, de boot van restaurant De Lindenhof in Giethoorn. “Kippenvel”, aldus Wicher Löhr, “je weet niet wat de loterij en de veiling opbrengen. Als je dan ziet hoe enthousiast er wordt geboden, dan word je daar gewoon stil van.” Alliance Gastronomique is in 1967 opgericht door negentien Nederlandse restaurateurs als reactie op de destijds om zich heen grijpende smaakvervlakking, een tekort schietende vakopleiding en een gebrek aan culinaire kwaliteitsproducten. Op dit moment heeft de vereniging 37 leden bestaande uit de top van de gastronomie. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid