Amsterdam heeft TARTAR-IA, eerste restaurant dat tartaar centraal zet


Horeca - Op het Westerdoksplein in Amsterdam heeft chef Michael Wolf TARTAR-IA geopend, het eerste restaurant in Nederland dat zowel voor de lunch als voor het diner tartaar in alle mogelijke bereidingen centraal heeft staan. Met de introductie van TARTAR-IA speelt Wolf in op de toenemende vraag naar tartaar, fijngehakt rundvlees vaak van biefstuk. Naast de normale lunchkaart hebben gasten er de keuze uit verschillende vlees, vis of vegetarische tartaren in diverse formaten. Bij de tartaar worden ook bijgerechten en bites geserveerd. “In Lissabon kwam ik bij toeval bij een klein restaurantje dat geheel gewijd is aan diverse tartaar-bereidingen”, zegt Wolf. “Als echte liefhebber wist ik gelijk dat ik dit ook in Amsterdam wilde introduceren.” TARTAR-IA serveert naast een klassieke en Aziatische steak tartare, tartaren van zalm, tonijn, gegrilde groenten en van aubergine. De gerechten zijn vanaf 10 euro in 100, 150 en 200 gram te bestellen. De van oorsprong Oostenrijkse Michael Wolf leerde het vak bij Sergio Herman’s Oud Sluis en Vila Joya. TARTAR-IA maakt onderdeel uit van het in juni 2015 geopende restaurant Wolf Atelier. Bron: @FoodClicks Horeca - Op het Westerdoksplein in Amsterdam heeft chef Michael Wolf TARTAR-IA geopend, het eerste restaurant in Nederland dat zowel voor de lunch als voor het diner tartaar in alle mogelijke bereidingen centraal heeft staan. Met de introductie van TARTAR-IA speelt Wolf in op de toenemende vraag naar tartaar, fijngehakt rundvlees vaak van biefstuk. Naast de normale lunchkaart hebben gasten er de keuze uit verschillende vlees, vis of vegetarische tartaren in diverse formaten. Bij de tartaar worden ook bijgerechten en bites geserveerd. “In Lissabon kwam ik bij toeval bij een klein restaurantje dat geheel gewijd is aan diverse tartaar-bereidingen”, zegt Wolf. “Als echte liefhebber wist ik gelijk dat ik dit ook in Amsterdam wilde introduceren.” TARTAR-IA serveert naast een klassieke en Aziatische steak tartare, tartaren van zalm, tonijn, gegrilde groenten en van aubergine. De gerechten zijn vanaf 10 euro in 100, 150 en 200 gram te bestellen. De van oorsprong Oostenrijkse Michael Wolf leerde het vak bij Sergio Herman’s Oud Sluis en Vila Joya. TARTAR-IA maakt onderdeel uit van het in juni 2015 geopende restaurant Wolf Atelier. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid