André Chiang gastchef in Rijks


Horeca - Ter gelegenheid van de tentoonstelling Azië in Amsterdam, Exotische Luxe in de Gouden Eeuw in het Rijksmuseum, is topchef André Chiang op 25, 26 en 27 september gastchef in Rijks, het restaurant van het museum. Chiang maakte carrière in diverse sterrenrestaurants waaronder Le Jardin des Sens in Montpellier waar hij samenwerkte met Rijkschef Joris Bijdendijk. De beste gerechten die zij tijdens hun tijdelijke hereniging koken, blijven het hele najaar op de kaart. Na Margot Janse, Jacques Pourcel en Peter de Clercq is Chiang de vierde internationale gastchef die het team van Rijks in de keuken verwelkomt. In Rijks, werken de chefs Jos Timmer en Wim de Beer onder leiding van executive chef Joris Bijdendijk voornamelijk met producten van eigen bodem. Zij laten zich daarbij inspireren door de vele smaken die de Nederlandse keuken al eeuwen lang beïnvloeden. Een aantal keren per jaar nodigen zij een internationaal vermaarde gastchef uit, vergelijkbaar met een gastconservator in het museum. Eerder verwelkomden zij de Zuid-Afrikaanse Margot Janse (The Tasting Room / Le Quartier Français in Franschhoek) en de Belg Peter de Clercq (Elckerlijc in Maldegem). Ook Jacques Pourcel (Jardin des Sens), Erik van Loo (Parkheuvel), Chris Naylor (Vermeer) en Cees Helder, de leermeesters van de Rijkschefs, deelden met hun ex-leerlingen de keuken. Bron: Rijks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid