App gaat voedselverspilling tegen
Voedselverspilling – ResQ is het nieuwe fenomeen dat voedselverspilling tegengaat. De app brengt online horecaondernemers en consumenten samen. Lunchrooms, traiteurs en restaurants die met eten zijn blijven zitten melden dit op de app en consumenten kunnen vervolgens de maaltijden voor een zachte prijs afhalen. ResQ is in Amsterdam gelanceerd. Daar nemen zeventien lunchrooms, traiteurs en restaurants deel. Als zij zijn blijven zitten met hun pizza's, pasta's en ovenschotels, maar speltcake worden deze voor de helft van de prijs aangeboden op de app. ResQ is een succes. In september sluiten restaurants in Utrecht en Den Haag zich eveneens bij ResQ aan, dat in Finse steden inmiddels een bekend fenomeen is. Voor Rotterdammers en Delftenaren is sinds begin juni een gelijksoortige app beschikbaar: Restoranto. Hier nemen zo’n zeventig restaurants aan deel. Verspiller De Nederlandse horeca verspilt zo'n 51 ton voedsel per jaar (dat zijn 77 miljoen maaltijden), maar de grootste verspiller is nog altijd de consument. Die gooit in zijn eentje jaarlijks 50 kilo vers eten weg. Bron: De Volskrant Voedselverspilling – ResQ is het nieuwe fenomeen dat voedselverspilling tegengaat. De app brengt online horecaondernemers en consumenten samen. Lunchrooms, traiteurs en restaurants die met eten zijn blijven zitten melden dit op de app en consumenten kunnen vervolgens de maaltijden voor een zachte prijs afhalen. ResQ is in Amsterdam gelanceerd. Daar nemen zeventien lunchrooms, traiteurs en restaurants deel. Als zij zijn blijven zitten met hun pizza's, pasta's en ovenschotels, maar speltcake worden deze voor de helft van de prijs aangeboden op de app. ResQ is een succes. In september sluiten restaurants in Utrecht en Den Haag zich eveneens bij ResQ aan, dat in Finse steden inmiddels een bekend fenomeen is. Voor Rotterdammers en Delftenaren is sinds begin juni een gelijksoortige app beschikbaar: Restoranto. Hier nemen zo’n zeventig restaurants aan deel. Verspiller De Nederlandse horeca verspilt zo'n 51 ton voedsel per jaar (dat zijn 77 miljoen maaltijden), maar de grootste verspiller is nog altijd de consument. Die gooit in zijn eentje jaarlijks 50 kilo vers eten weg. Bron: De Volskrant
Auteur: Steffen van Beek