Appèl zet divisie Campus op voor hogescholen

Appel Catering zet divisie Campus op

Catering – Door de forse uitbreiding in het aantal hogescholen zet cateraar Appèl vanaf het nieuwe collegejaar een nieuwe divisie op voor dit segment: Appèl Campus.

Appèl gaat vanaf het nieuwe scholljaar starten met de dienstverlening op de Hogeschool Rotterdam op de locatie Kralingse Zoom. Naast Hogeschool Saxion, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Universiteit Twente en HAS Hogeschool is dit de vijfde locatie binnen het hoger beroepsonderwijs en wetenschappelijk onderwijs voor Appèl. Martijn Pater, operationeel directeur van Appèl Campus: “Door de sterke groei van de organisatie in meerdere markten was het tijd voor ons om te gaan segmenteren. Wij hebben bewust gekozen om de HBO onderwijsinstellingen en universiteiten in een apart segment te plaatsen binnen onze organisatie. Deze markt vergt een andere aanpak dan de reguliere bedrijfscatering en commerciële horeca.”

Horecaconcepten

Kwaliteit, partnership en beleving zijn belangrijke pijlers binnen de Appèl Campus. De cateraar doet dat met horecaconcepten op maat. Binnen de Kralingse Zoom is dat het concept ‘FoodCity’. Een gevarieerd en verantwoord aanbod met diverse vaste en roulerende foodconcepten staan binnen dit concept voorop. Binnen de nieuwe divisie is ook een hoofdrol weggelegd voor lokale ondernemers. Hans Zwartkruis, salesmanager van Appèl: “We hebben FoodCity onlangs geïntroduceerd op de Universiteit Twente, maar de modulaire opzet van dit concept maakt dat het ook eenvoudig om te buigen is naar de wensen en eisen vanuit andere opdrachtgevers. In Rotterdam komt de focus op een combinatie van lokale ondernemers, wereldse gerechten en een hoge kwaliteit koffie en sappen.” 

Samenwerking onderwijs

Appèl wil ook samenwerken met de opleiding en de studenten. Zo wordt er regelmatig samen met studenten aan projecten gewerkt. “Een mooi voorbeeld is de pizzarol. Deze is vanaf het nieuwe schooljaar verkrijgbaar in de schoolkantines van dochteronderneming Markies Catering en ontwikkeld door studenten,” aldus Zwartkruis.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek