App tegen voedselverspilling nu ook live in Utrecht


Duurzaam - Bij zo’n 20 Utrechtse restaurants, winkels en hotels kun je met de Too Good To Go-app nu ook  voor een prikkie overtollig eten ophalen. De app, die eerder geïntroduceerd werd in Amsterdam, wil voedselverspilling tegen gaan en zorgen dat eten op het bord belandt in plaats van in de vuilnisbak. Via de app kunnen mensen met een korting tot wel 70% een Magic Box kopen met goed eten dat anders zou worden weggegooid. De app is sinds januari live in Amsterdam, maar vanaf vandaag kunnen ook mensen in Utrecht er gebruik van maken en op die manier een bijdrage leveren om voedselverspilling tegen te gaan. De bedrijven die in Utrecht meedoen in de strijd tegen voedselverspilling zijn onder meer het Vlaamsch Broodhuys, STACH, Hinkelman en Ekoplaza. “Het concept is simpel, zowel voor de ondernemer als voor de gebruikers. De gebruiker ziet op de kaart of in de lijst in de app welke locaties in zijn of haar buurt een Magic Box aanbieden. Vervolgens bestelt en betaalt de gebruiker in de app en haalt zelf zijn of haar ‘Magic Box’ op bij de betreffende locatie. Wat er in zit, is afhankelijk van wat er die dag overblijft. Iedere bestelling is daarom een verrassing”, legt Joost Rietveld, Country Manager Too Good To Go Nederland, uit. 2500 maaltijden Sinds de lancering in Amsterdam zijn er al meer dan 2.500 maaltijden gered. De Too Good To Go-app is niet alleen in Nederland actief, maar daarnaast in nog 8 andere Europese landen. Inmiddels hebben de gebruikers in die landen gezamenlijk meer dan 3,5 miljoen maaltijden gered. Bron: @FoodClicks Duurzaam - Bij zo’n 20 Utrechtse restaurants, winkels en hotels kun je met de Too Good To Go-app nu ook  voor een prikkie overtollig eten ophalen. De app, die eerder geïntroduceerd werd in Amsterdam, wil voedselverspilling tegen gaan en zorgen dat eten op het bord belandt in plaats van in de vuilnisbak. Via de app kunnen mensen met een korting tot wel 70% een Magic Box kopen met goed eten dat anders zou worden weggegooid. De app is sinds januari live in Amsterdam, maar vanaf vandaag kunnen ook mensen in Utrecht er gebruik van maken en op die manier een bijdrage leveren om voedselverspilling tegen te gaan. De bedrijven die in Utrecht meedoen in de strijd tegen voedselverspilling zijn onder meer het Vlaamsch Broodhuys, STACH, Hinkelman en Ekoplaza. “Het concept is simpel, zowel voor de ondernemer als voor de gebruikers. De gebruiker ziet op de kaart of in de lijst in de app welke locaties in zijn of haar buurt een Magic Box aanbieden. Vervolgens bestelt en betaalt de gebruiker in de app en haalt zelf zijn of haar ‘Magic Box’ op bij de betreffende locatie. Wat er in zit, is afhankelijk van wat er die dag overblijft. Iedere bestelling is daarom een verrassing”, legt Joost Rietveld, Country Manager Too Good To Go Nederland, uit. 2500 maaltijden Sinds de lancering in Amsterdam zijn er al meer dan 2.500 maaltijden gered. De Too Good To Go-app is niet alleen in Nederland actief, maar daarnaast in nog 8 andere Europese landen. Inmiddels hebben de gebruikers in die landen gezamenlijk meer dan 3,5 miljoen maaltijden gered. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Nu ook ‘bio-puree’ van afgekeurde biologische bananen

Voedselverspilling  – The Banana Factory opende begin 2023 haar deuren om anders afgekeurde bananen, te redden van onnodige vernietiging door hier bananenpuree van te maken. Naast reguliere bananenpuree, maakt het bedrijf in samenwerking met Coroos nu ook biologisch gecertificeerde bananenpuree zodat ook bio producenten kunnen werken met “no-waste” bananenpuree.

Lees bericht


Half-om-half gehakt bij AH voortaan ook met rund en kip

Duurzaamheid – Binnen twee weken komt Albert Heijn met gehakt, worstjes en hamburgers die bestaan uit vlees gemengd van kippenvlees en rundvlees. Die producten hebben niet alleen minder CO2-uitstoot, maar worden ook goedkoper aangeboden in de winkels. De supermarktketen maakte de innovatie bekend tijdens de presentatie van het zevende duurzaamheidsverslag.

Lees bericht

Minder verspilling brood en banket blijkt uit NVB Monitor

Voedselverspilling – Brood is het product dat het meest wordt verspild. Dat komt vooral omdat het een dagvers product is. Daarom zet de Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB) zich in om de reststromen en verspilling in de keten inzichtelijk te maken, zodat ze gericht kunnen werken aan reductie. En met resultaat, zo laat de NVB weten. Op basis van de...

Lees bericht

Orbisk bestaat 5 jaar en heeft inmiddels 737.520 kilo voedsel gered

Voedselverspilling - Orbisk, een Nederlandse scale-up die zich inzet voor een duurzamer voedselsysteem, bestaat vijf jaar. Het jubileum wordt gevierd met de lancering van een Impact Report. Uit dit eerste rapport blijkt onder andere dat Orbisk wereldwijd 737.520 kilo voedsel heeft gered uit de afvalbak, wat neerkomt op zo'n 1,6 miljoen maaltijden.

Lees bericht


Orbisk en Accor-hotels streven naar halvering voedselverspilling

Voedselverspilling - Accor Group is één van de eerste grote hotelketen die haar wereldwijde voedselverspilling actief gaat terugdringen. In een samenwerking met de voedselafvalmonitor van Orbisk gaat de hotelorganisatie in honderden Accor hotels de komende maanden een start maken met het tegengaan van voedselverspilling. Die slimme technologie moet chefs helpen hun voedselafval te meten en met de helft terug te...

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid