Applicatie ‘Stop Verspilling’ laat chef-koks efficiënter omgaan met afval


Industrie – Unilever Food Solutions heeft een applicatie ontwikkeld voor chef-koks die slimmer willen omgaan met keukenafval. Met de tool kan de kok bepalen hoeveel voedsel er verspild wordt en berekenen hoe hij meer winst kan maken met 20% minder afval en minder verspilling. Met de applicatie ‘Stop verspilling’ kan de chef zien hoe en wanneer hij het meeste afval produceert. Hier onderscheidt de applicatie drie types van voedingsafval: het afval in de voorraad, het afval bij de voorbereiding en het afval op het bord. Bij afval in de voorraad gaat het vooral over vervallen producten. Het afval bij de voorbereiding is het afval na het maken van de maaltijd en het afval op het bord zijn de etensresten die de klant op het bord laat liggen. Het Europees Parlement riep 2014 uit als het jaar van de strijd tegen voedselverspilling. Unilever Food Solutions ontwikkelde begin dit jaar hiervoor een reeks handige tools, ‘Wise up on waste’. De voorgestelde menu’s in dit programma verminderende de afvalberg al met 20%. De applicatie ‘Stop Verspilling’ is specifiek gericht op de koks binnen de foodservicemarkt. Bij het maken van de mobiele applicatie heeft Unilever Food Solutions het tevens portaal ‘Wise up on waste’ ontwikkeld waar alle mogelijkheden om efficiënter met voedselafval om te gaan, worden genoemd. Bron: FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid