backWERK opent 8e vestiging in samenwerking met RET


Formulenieuws – Bakerrijketen backWERK heeft sinds gisteren een vestiging op het metrostation Rotterdam Centraal. Het concept voor vers belegde broodjes start op deze high traffic locatie haar achtste vestiging in samenwerking met de RET in de Maasstad. “Met twee winkels van backWERK op metrostation Wilhelminaplein én Rotterdam Centraal Station bieden we reizigers die uit de metro stappen een mooie gemaksservice. We hebben de afgelopen jaren de reizigersaantallen zien groeien op deze stations en deze extra faciliteiten passen daar goed bij”, aldus Maurice Unck, algemeen directeur van de RET, die samen met Dick de Vilder, algemeen directeur van backWERK Nederland de opening verrichtte. Het backWERK-assortiment bestaat uit verschillende belegde broodjes, salades, smoothies, sappen, frisdranken en uiteraard koffie. De formule richt zich op de eetmomenten ontbijt, lunch en snack. De medewerkers houden zich de hele dag bezig met het bakken en beleggen van de broodjes, afgestemd op de verwachte vraag in het komende uur. Uitrol De vesting van backWERK op Rotterdam CS is de zeventiende winkel in Nederland. Het versconcept is voornemens dit jaar in totaal nog tien winkels te openen. backWERK is een bakkerijformule, die in 2001 in Duitsland van start ging. De franchiseketen is inmiddels uitgebreid tot ruim 340 vestigingen en is actief in diverse Europese landen waaronder Oostenrijk,Zwitserland en Slovenië. De keten telt zo’n 3000 medewerkers en realiseerde vorig jaar een consumentenomzet van 200 miljoen euro. Sinds eind 2017 maakt de keten onderdeel uit van het Zwitserse gemaksformuleconcern Valora. Bron: @FoodClicks Formulenieuws – Bakerrijketen backWERK heeft sinds gisteren een vestiging op het metrostation Rotterdam Centraal. Het concept voor vers belegde broodjes start op deze high traffic locatie haar achtste vestiging in samenwerking met de RET in de Maasstad. “Met twee winkels van backWERK op metrostation Wilhelminaplein én Rotterdam Centraal Station bieden we reizigers die uit de metro stappen een mooie gemaksservice. We hebben de afgelopen jaren de reizigersaantallen zien groeien op deze stations en deze extra faciliteiten passen daar goed bij”, aldus Maurice Unck, algemeen directeur van de RET, die samen met Dick de Vilder, algemeen directeur van backWERK Nederland de opening verrichtte. Het backWERK-assortiment bestaat uit verschillende belegde broodjes, salades, smoothies, sappen, frisdranken en uiteraard koffie. De formule richt zich op de eetmomenten ontbijt, lunch en snack. De medewerkers houden zich de hele dag bezig met het bakken en beleggen van de broodjes, afgestemd op de verwachte vraag in het komende uur. Uitrol De vesting van backWERK op Rotterdam CS is de zeventiende winkel in Nederland. Het versconcept is voornemens dit jaar in totaal nog tien winkels te openen. backWERK is een bakkerijformule, die in 2001 in Duitsland van start ging. De franchiseketen is inmiddels uitgebreid tot ruim 340 vestigingen en is actief in diverse Europese landen waaronder Oostenrijk,Zwitserland en Slovenië. De keten telt zo’n 3000 medewerkers en realiseerde vorig jaar een consumentenomzet van 200 miljoen euro. Sinds eind 2017 maakt de keten onderdeel uit van het Zwitserse gemaksformuleconcern Valora. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Gemiddelde NPS Nederlandse koffie- en lunchketens is +57

Onderzoek – De grootste koffie- en lunchketens van Nederland scoren gemiddeld een Net Promoter Score (NPS) van +57. Coffeelovers krijgt de hoogste score (+88). Bezoekers van koffie- en lunchketens met een hoge NPS nuttigen hun bestelling vaker ter plaatse dan dat ze deze afhalen.

Lees bericht


Moederbedrijf BackWERK neemt Duits Frittenwerk over

Buitenland – Valora, het moederbedrijf van BackWERK, neemt in Duitsland het horecaconcept Frittenwerk over. Het is de eerste stap die Valora zet in het snel groeiende fastcasualsegment. Valora is voornamelijk actief is met horecaconcepten die zich richten op afhalen.

Lees bericht

Valora Food Service Duitsland vergroot slagkracht management

Benoeming –  Valora Food Service Duitsland, het moederbedrijf van onder andere de BackWerk-formule, breidt het management uit met twee nieuwe leden. Dick de Vilder treedt toe en krijgt de algehele verantwoordelijkheid voor de BackWerk formule en Angelo Mans zal verantwoordelijk worden voor alle product gerelateerde zaken, van productontwikkeling tot supply chain management.

Lees bericht



BackWERK en Lekkerland verlengen samenwerking

Samenwerking – Ook de komende jaren worden de bakery-cafe’s van backWERK bevoorraad door Lekkerland Nederland. Beide partijen hebben de samenwerking per april 2022 verlengd. De focus komt te liggen op verdere groei van de bakkerijketen.

Lees bericht

Valora komt met houten, onbemand gemaksconcept

Buitenland – Valora, de groep waaronder ook bakkerijformule BackWERK valt, is in Zwitserland op diverse plaatsen actief met 24/7 onbemande winkelconcepten. De nieuwste onbemande locatie onder de naam ‘avec-box’ opent in Oberohringen bij Winterthur, een uitvoering in hout.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid