Bagels & Beans start met 3D-printen van bagels

FormulenieuwsBinnenkort start franchiseformule Bagels & Beans een experiment met 3D-geprinte naturel bagels. Mocht het experiment een succes worden dan wordt er mogelijk ook een 3D-printer geplaatst in de nieuw te openen conceptstore in IJDock Amsterdam.

3D-printen is inmiddels bekend, maar 3D-printen van voedsel is betrekkelijk nieuw. Door nieuwe technieken op slimme wijze te combineren met allerlei materiaalsoorten is ook het printen van voedingsmiddelen mogelijk. Het grootste verschil met de gemiddelde kantoorprinter is dat je geen papier, maar ingrediënten als water en bloem in de printer stopt.

Oprichter van Bagels & Beans, Ronald Bakker, over het experiment: “Toen we de mogelijkheden zagen van het 3D-printen van voedsel waren we meteen enthousiast. Het brengt meer voordelen met zich mee dan je zou denken. Enerzijds is het kostenbesparend omdat je een efficiënter productieproces hebt. Anderzijds kan de technologie ook bijdragen aan het gebruik van ingrediënten die zowel goed zijn voor de gezondheid als het milieu. En stel je eens voor wat voor designs je kunt creëren.”

Bron: Bagels & Beans

Auteur: Steffen van Beek