Bagels & Beans zet insecten op de menukaart


Formulenieuws - Bagels & Beans geeft de menukaart eens in de zoveel tijd een flinke make-over. Vanaf 14 augustus kunnen gasten van de nieuwe menukaart genieten, met daarop nieuw nu een Bugs Bagel met sprinkhaan, krekel en meelworm. De Bugs Bagel is een samenwerking met Jimini's, dat in 2012 startte met de verkoop van eetbare insectensoorten. De insecten van Jimini's worden in Europa gekweekt en in een fabriek onder Parijs verwerkt. Samen met Bagels & Beans ontwikkelden ze een bageltopping met krekels, meelwormen en een mix van geselecteerde kruiden. Het geheel wordt geserveerd met een sprinkhaan als garnering. Maar waarom een bagel met insecten? ‘Waarom niet?’, reageert medeoprichter van Bagels & Beans Ronald Bakker. ‘Wist je dat ongeveer twee miljard mensen dagelijks insecten eten? Zo vreemd is dat dus niet. We zijn er hier in Europa gewoon nog niet aan gewend.’ Bijzonder smakelijk ‘Ze zijn echt bijzonder smakelijk’, benadrukt Ronald. ‘En trouwens, je vergist je mooi als je denkt dat je nooit insecten eet. Kijk maar eens op de verpakking van roze koeken. Daar staat dat er een kleurstof met E-nummer E120 in zit. Dat wordt gemaakt van schildluizen. Het zit bijvoorbeeld ook in aardbeienyoghurt en milkshakes.’ We zijn eigenlijk al lang gewend aan het eten van insecten, wil Ronald maar zeggen. Volgens het Voedingscentrum zijn insecten qua voedingswaarde vergelijkbaar met vis, kip, rund en varkensvlees. Ronald: ‘Insecten zijn lekker en gezond. Bovendien zijn ze veel duurzamer dan andere dierlijke eiwitbronnen. Het is de voedingsbron van de toekomst!’ Bron: Bagels & Beans/@FoodClicks Formulenieuws - Bagels & Beans geeft de menukaart eens in de zoveel tijd een flinke make-over. Vanaf 14 augustus kunnen gasten van de nieuwe menukaart genieten, met daarop nieuw nu een Bugs Bagel met sprinkhaan, krekel en meelworm. De Bugs Bagel is een samenwerking met Jimini's, dat in 2012 startte met de verkoop van eetbare insectensoorten. De insecten van Jimini's worden in Europa gekweekt en in een fabriek onder Parijs verwerkt. Samen met Bagels & Beans ontwikkelden ze een bageltopping met krekels, meelwormen en een mix van geselecteerde kruiden. Het geheel wordt geserveerd met een sprinkhaan als garnering. Maar waarom een bagel met insecten? ‘Waarom niet?’, reageert medeoprichter van Bagels & Beans Ronald Bakker. ‘Wist je dat ongeveer twee miljard mensen dagelijks insecten eten? Zo vreemd is dat dus niet. We zijn er hier in Europa gewoon nog niet aan gewend.’ Bijzonder smakelijk ‘Ze zijn echt bijzonder smakelijk’, benadrukt Ronald. ‘En trouwens, je vergist je mooi als je denkt dat je nooit insecten eet. Kijk maar eens op de verpakking van roze koeken. Daar staat dat er een kleurstof met E-nummer E120 in zit. Dat wordt gemaakt van schildluizen. Het zit bijvoorbeeld ook in aardbeienyoghurt en milkshakes.’ We zijn eigenlijk al lang gewend aan het eten van insecten, wil Ronald maar zeggen. Volgens het Voedingscentrum zijn insecten qua voedingswaarde vergelijkbaar met vis, kip, rund en varkensvlees. Ronald: ‘Insecten zijn lekker en gezond. Bovendien zijn ze veel duurzamer dan andere dierlijke eiwitbronnen. Het is de voedingsbron van de toekomst!’ Bron: Bagels & Beans/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid