Bake-off.eu laat de voordelen zien van vers afgebakken brood, croissants en pizza’s

Bake-off staat synoniem voor kwaliteit en ambachtelijkheid

Bake-off - Loop een lunchroom, bakery of een conveniencestore binnen met de geur van broodjes vers uit de oven en niemand zal de verleiding kunnen weerstaan een paar vers afgebakken broodjes, croissants of pizza’s mee te nemen. Dat is de kracht van bake-off, producten die voor de klant synoniem staan met ambachtelijkheid, kwaliteit, ultieme versheid en beleving. Een recent geïntroduceerde website geeft nu de informatie over de aanschaf van ovens en tips hoe meer omzet te halen uit bake-off.

Bak-off producten zijn nog steeds ongekend populair. Niet in het minst doordat de ter plaatse afgebakken lekkernijen voor de consument de sfeer van vers, ambachtelijk en beleving bevestigen. Eigenlijk kan niemand zonder een bake-off aanbod en daar zijn meerdere redenen voor. Zo zijn bake-off producten altijd ovenvers. Het bake-off proces maakt het mogelijk gasten de hele dag door verse bakkerijproducten te bieden. Ook biedt bake-off weinig verspilling. Door snel bij te sturen op basis van de vraag op dat moment, maakt bake-off het mogelijk overschotten te vermijden. Daarbij geeft bake-off de mogelijkheid het assortiment voortdurend te vernieuwen en divers te houden. Het optimaal beheersen van het bake-off proces geeft de gast de zekerheid dat hij te allen tijde kwalitatieve producten krijgt. haast overbodig om te zeggen dat bake-off producten snel en gemakkelijk te bereiden zijn, een heerlijk product dat de ondernemer de kans geeft z’n eigen ‘signatuur’ te etaleren.

Verkoopkansen benutten

Niet voor niets maken steeds meer bakkers en chefs gretig gebruik van bake-off. De geur van versgebakken brood brengt de klant op elk moment van de dag in verleiding en versterkt de culinaire totaalbeleving. Maar bake-off vraagt de nodige flair, expertise en infrastructuur. Alleen zo komt het plaatje volledig tot zijn recht. Om de verkoopkansen van bake-off zo optimaal mogelijk te kunnen benutten, is er sinds kort de website www.bake-off.eu. Hier vindt menig keukenartiest uiteenlopende tips voor onder meer de aankoop van een geschikte oven en het afbakken van producten. Een paar tips? Zorg voor de juiste oven, perfect afgestemd op de menukaart van de locatie. En laat die over ook aan de klant zien. Een groot venster en heldere verlichting lokken nieuwsgierigen meteen naar het bakproces. En ook helemaal van deze tijd: bake-off producten zijn in een handomdraai klaar.

Sleutel

Maar misschien wel de belangrijkste tip, is deze: hoe kwalitatief, vers en ambachtelijk de vers afgebakken broodjes, croissants en pizza’s ook zijn, het is de ondernemer en zijn medewerkers die de sleutel in handen hebben voor succesvolle verkopen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek