Bakx Foods lanceert nieuwe naam en nieuw assortiment: Foodworks

Onder de naam Foodworks introduceert Bakx Foods tijdens de komende Horecava een nieuw assortiment en de nieuwe Europese merknaam

Foodservice - Bakx Foods, leverancier van vleessnackproducten, is sinds vorig jaar onderdeel van het internationale vleesconcern OSI Group. Tijdens de komende Horecava introduceert het bedrijf onder de naam Foodworks een nieuw assortiment en de nieuwe Europese merknaam.

“Wij zijn verheugd om tijdens de Horecava Foodworks te kunnen introduceren”, zegt commercial director Rob Steur van OSI Foods Europe. “Dankzij de overname door OSI Group hebben wij de kans gekregen om ons assortiment aanzienlijk uit te breiden en daarmee een bredere doelgroep te bedienen. We zijn daarom trots op het prachtige assortiment dat we kunnen laten zien, proeven en ervaren tijdens de Horecava.” Foodservicemerk Foodworks dat OSI in Europa aanbiedt omvat een brede range van hoogwaardige vleesproducten. Met de uitbreiding van het merk Foodworks kan Bakx niet alleen haar bestaande klanten een breder assortiment bieden, maar ook een grotere markt bedienen. Waar Bakx zich voornamelijk richt op de fastservicemarkt, is Foodworks gericht op de totale foodservicemarkt.

Introducties
OSI Group is leverancier van kip-, rund- en varkensproducten met een rijke geschiedenis. In 1909 is het als familiebedrijf in Chicago gestart. In 1955 gingen ze hamburgers leveren aan ‘s werelds grootste fastfoodketen. Inmiddels zijn ze gegroeid tot een bedrijf met meer dan 20.000 werknemers, verdeeld over ruim 50 locaties in 18 landen. Door de overname heeft Bakx nu, naast het al bestaande assortiment, ook de beschikking over een nieuw foodservicemerk. Een breder assortiment is dus het vooruitzicht. Op de Horecava worden de nieuwe burgers in diverse gewichtsklassen gelanceerd, zoals de Angus Burger en Homestyle Burger. Daarnaast wordt een range kipnuggets geïntroduceerd.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Paul Peter Blonk