Bavaria introduceert glutenvrij bier


Brouwerij – Bierbrouwer Bavaria heeft als eerste grote Nederlandse brouwer een glutenvrij biertje geïntroduceerd: Bavaria Premium Pilsener Glutenvrij. De Brabantse familiebrouwer speelt hiermee in op de huidige lifestyletrend en de groeiende vraag naar glutenvrije producten. Het glutenvrije bier is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de brouwers van Bavaria en de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV). Bavaria heeft een geldig certificaat voor de productie van glutenvrij bier en Bavaria Premium Pilsener Glutenvrij heeft dan ook recht op het gebruik van het officiële glutenvrij-logo van de NCV. De innovatie-experts hebben ervoor gezorgd dat de gluten afkomstig van gerstemout in het bier is gereduceerd om zo een echt smaakvol glutenvrij bier te brouwen. Het is een helder lichtblond pils, volmout, puur natuur en bevat niets dan natuurlijk mineraalwater, gerstemout en hop. De NCV is blij dat er met het glutenvrij bier van Bavaria weer een nieuw product op de markt is voor mensen die kiezen voor glutenvrije voeding. Eén op de 100 mensen heeft coeliakie. Voor hen is het zeer belangrijk dat er veilige glutenvrije producten te koop zijn. Bovendien is er een groeiende groep consumenten die geen gluten willen gebruiken. Bron: Bavaria Brouwerij – Bierbrouwer Bavaria heeft als eerste grote Nederlandse brouwer een glutenvrij biertje geïntroduceerd: Bavaria Premium Pilsener Glutenvrij. De Brabantse familiebrouwer speelt hiermee in op de huidige lifestyletrend en de groeiende vraag naar glutenvrije producten. Het glutenvrije bier is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de brouwers van Bavaria en de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV). Bavaria heeft een geldig certificaat voor de productie van glutenvrij bier en Bavaria Premium Pilsener Glutenvrij heeft dan ook recht op het gebruik van het officiële glutenvrij-logo van de NCV. De innovatie-experts hebben ervoor gezorgd dat de gluten afkomstig van gerstemout in het bier is gereduceerd om zo een echt smaakvol glutenvrij bier te brouwen. Het is een helder lichtblond pils, volmout, puur natuur en bevat niets dan natuurlijk mineraalwater, gerstemout en hop. De NCV is blij dat er met het glutenvrij bier van Bavaria weer een nieuw product op de markt is voor mensen die kiezen voor glutenvrije voeding. Eén op de 100 mensen heeft coeliakie. Voor hen is het zeer belangrijk dat er veilige glutenvrije producten te koop zijn. Bovendien is er een groeiende groep consumenten die geen gluten willen gebruiken. Bron: Bavaria

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws




Eazie en Vegetarische Slager openen foodbar op Utrecht CS

Actie - De Vegetarische Slager en Asian Good foodbar Eazie openen gezamenlijk een tijdelijke Foodbar op Utrecht Centraal Station. Het doel is om de gasten van de locatie te inspireren om vaker te genieten van flexitarisch, vegetarisch of vegan eten. Als motto is daarom gekozen voor ‘Proef jij het verschil?’

Lees bericht

Glutenvrij Markt nieuw op Gastvrij Rotterdam

Vakbeurzen – Horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam, dat van 18 tot en met 20 september in Rotterdam Ahoy wordt gehouden, krijgt een Glutenvrij Markt. Het plein is weliswaar met vier aanbieders klein, maar de organisatie wil daarmee wel laten zien dat er steeds meer vraag komt naar glutenvrije producten en gerechten.

Lees bericht


The Bar by Bavaria open op Eindhoven Airport

Luchthaven – Op Eindhoven Airport is na een verbouwing The Bar by Bavaria geopend. De verbouwing en uitbreiding van dit horecaconcept is gebeurd in samenwerking met Vermaat, Eindhoven Airport NV, PSV en Royal Swinkels Family Brewers.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid