BBB Maastricht trekt 15.000 bezoekers

Impressie BBB Maastricht 2017

Beurzen - De 64ste editie van horecavakbeurs BBB Maastricht trok bijna 15.000 horecaprofessionals uit Nederland, België en Duitsland naar MECC Maastricht. Dat laat de organisatie weten na afloop van het driedaagse evenement.

De ruim 400 exposanten, die samen alle horecasegmenten vertegenwoordigden, toonden zich over de afgelopen dagen tevreden met de opkomst en de kwaliteit van de bezoekers. Beursmanager Erik Stroink: “Ik ben trots op het resultaat dit jaar. Weer meer bezoekers dan vorig jaar, meer exposanten en een goede sfeer op de beursvloer.”

Kookwedstrijden

Naast het aanbod van exposanten, waren er tevens diverse activiteiten. Restaurant U uit Genk en Restaurant Mood uit Rotterdam wonnen de Fish XL kookwedstrijden in de arena van Cooking Mania. Zeven koks kookten tijdens de Fish XL wedstrijden uit een blackbox gevuld met duurzame vis en zee gerelateerde ingrediënten waaronder zeewier en gingen de strijd met elkaar aan om het mooiste en beste visgerecht te bereiden.

De Hanos kookwedstrijd op woensdag werd gewonnen door Kris School van Brasserie Flo en de biologische kookwedstrijd van Centraal Beheer is gewonnen door Yenna van Leeuwen die op dit moment werkervaring opdoet bij Chateau Neercanne.

Dagelijks werd er door Ecolab een hygiëneprijs uitgereikt aan de kok die het schoonst werkte volgens de HACCP code. Kasteeltje Hattem won de Ecolab dagprijs op dinsdag en op woensdag kwam restaurant Rantree uit Maastricht als winnaar uit de bus .

De volgende beurseditie van BBB Maastricht vindt plaats van 7 t/m 9 oktober 2019.

Bron: BBB Maastricht/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek