Beej Benders straks ‘living lab en co-creatie’ voor foodconcepten HAS Hogeschool

Studenten krijgen bij Beej Benders de mogelijkheid nieuwe foodconcepten te ontwikkelen en testen en consumentenonderzoek uit te voeren

Convenience - Versmarkt Beej Benders in Venlo is het 80e partnerbedrijf van HAS Hogeschool Venlo. Hierdoor gaat Beej Benders straks fungeren als ‘co-creatie platform’ en ‘living lab’ voor foodconcepten van studenten.

Door middel van shop-in-shops verkoopt Versmarkt Beej Benders veel streekproducten en nieuwe concepten voor ontbijt, lunch of diner. De distributieketen is kort: zo komen de mosselen rechtstreeks van de boot en de aardbeien uit Venlo. Voor HAS Hogeschool in Venlo reden Beej Benders tot partnerbedrijf te maken. Het is het 80e partnerbedrijf dat met de HAS in Venlo samenwerkt. “Beej Benders fungeert straks als living lab en co-creatie voor foodconcepten van studenten”, legt vestigingsdirecteur Frans van Leijden uit. “Studenten krijgen de mogelijkheid om er nieuwe foodconcepten te ontwikkelen en testen en er consumentenonderzoek uit te voeren. Beej Benders sluit goed aan bij onze opleiding Food Innovation. Deze opleiding wordt zowel op onze locatie in Den Bosch als in Venlo aangeboden en in Venlo richten we ons vooral op freshfood-concepten. Beej Benders is hiervoor de perfecte proeftuin.”

Versmarkt
Beej Benders is opgezet door ondernemer Geert Benders. De winkel in het centrum van Venlo opende in november 2016. De belevingswinkel bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder een versmarkt, eetplein en restaurant. Beej Benders koopt zoveel mogelijk direct in bij de boer, teler of producent en maakt verder zoveel mogelijk zelf. Consumenten kunnen er koffiedrinken, sushi of pizza eten of dagverse maaltijden afhalen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Paul Peter Blonk