Beurs Gastronomie is culinaire ontdekkingstocht


Beurzen – Gerookte zalm met trekdropsmaak zal niet direct een tophit worden, maar viel wel te ontdekken op de stand van Bidvest Deli XL op de beurs Gastronomie, die afgelopen dagen in Utrecht werd gehouden. De beurs is een culinaire ontdekkingstocht langs 150 standhouders. Mathieu Robert van Zalmrokerij Smoking rookt de zalm op lage temperatuur, maar lang, gedurende 48 uur. Doordat het rookproces zo lang duurt en er steeds nieuwe rook wordt toegevoegd, krijgt de zalm zijn specifieke en delicate rooksmaak. De zalm met trekdrop is meer een gimmick om te laten zien wat met het langzame rookproces mogelijk is. De variant met bietenmarinade voegde daarentegen wel iets specifieks aan de gerookte zalm toe. Chocolatier Geert-Jan Heesterbeek van la Féve  presenteerde zijn tien bonbons die hij ontwikkelde samen met tien Michelin Sterrenkoks uit Nederland en België. Elke bonbon heeft de signatuur van de meesterkok. Ingrediënten en kruiden zijn door de Sterrenkoks en Geert-Jan gecombineerd tot ware smaaksensaties, zoals een pure chocolade bonbon met green curry, bergamot, sereh en gember, een melkchocolade bonbon met ananas, olijfolie, Tahiti vanille, verveine en gezouten karamel. Maar ook een pure chocolade bonbon met Thaise basilicum, tamarinde en amarena kers. Niet alleen kunststukje om te zien, maar bijzonder van smaak. Wie nu denkt dat de bonbons exclusief zijn voor de hogere horecabedrijven, heeft het mis. Heesterbeek: “De prijs van de bonbon ligt rond de 35 eurocent per stuk. Elk horecabedrijf dat een verhaal wil meegeven aan de klant, kan de sterrenbonbon inzetten of het nu een lunchroom is of een restaurant. Het gaat er natuurlijk wel om dat je het verhaal vertelt, anders kun je net zo goed een nougat bij de koffie serveren.” Tijdens de tweedaagse beurs waren er tal van gastronomische workshops waar tal van binnen- en buitenlandse chefkoks aan meewerkten. Of het nu ging om de Aziatische, Franse of Hollandse keuken elk van de aanbieders had er iets speciaals van gemaakt en wilde inspireren. Met een overwegend vakgericht horecapubliek was dat geen probleem. Bron: FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid