Bidfood gaat samenwerken met Duitse Pentagast

Bidfood gaat samenwerken met Pentagast, leverancier van keukenapparatuur en kleinmaterialen voor de horeca

Groothandel - Horeca groothandel Bidfood (voorheen Deli XL) en het Duitse Pentagast – aanbieder van apparatuur voor de grootkeuken en klein keukenmaterialen – gaan vanaf 12 juni samenwerken op de Nederlandse horecamarkt.

Bidfood ziet de markt veranderen en signaleert ook dat de horeca kampt met een groeiend tekort aan ervaren krachten. Arian Heijligers, regiodirecteur Zuid-Nederland bij Bidfood: “Wij gaan ondernemers helpen bij het anticiperen op een veranderende toekomst. Want door middel van slimme keukenapparatuur kun je de werkdruk van chefs verlagen. Daarmee wordt tijd bespaard in de handling, terwijl de kwaliteit hetzelfde blijft of zelfs hoger ligt.” Volgens de regiodirecteur kan de juiste apparatuur in een horecabedrijf het verschil maken tussen effectief of arbeidsintensief.

“Om de Nederlandse horeca optimaal te kunnen bedienen werken we samen met twee gespecialiseerde partners die beiden zijn aangesloten bij Pentagast,” vervolgt Heijligers. “Voor Noord-Nederland is dat Techno Horeca, voor de rest van het land is dat Kitchen Create. Beide bedrijven hebben jarenlange ervaring en zijn gespecialiseerd in het inrichten van keukens en verkopen van keukenapparatuur.”

Pentagast is de grootste in- en verkooporganisatie van Europa in grootkeuken apparatuur en klein keukenmaterialen met een landelijke dekking van 22 bedrijven in Duitsland. De organisatie koopt voor 160 miljoen euro in bij ruim 100 A-merken uit de branche waaronder Rational, MKN en Hobart. Om ook buitenlandse markten beter te kunnen bedienen gaat Pentagast in Nederland de samenwerking aan met Bidfood: onderdeel van het grootste internationale foodservicebedrijf buiten de V.S.

Bron: Bidfood

Auteur: Steffen van Beek