Bidvest Deli XL lijkt doelstelling 20% CO2-reductie in 2015 te halen


Groothandel - Bidvest Deli XL heeft haar CO2-uitstoot over het boekjaar 2013-2014 gereduceerd met 5% ten opzichte van vorig jaar. Dat komt neer op een verlaging van 18% sinds 2008. Daarmee is de onderneming hard op weg om haar voorgenomen doelstelling 20% CO2-reductie te behalen in 2015 te realiseren. CO2-reductie is een belangrijke pijler in het beleid omtrent Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. De groothandel voor horeca, catering en zorg streeft naar een zo efficiënt mogelijk energieverbruik in haar bedrijfsvoering door, waar mogelijk, milieuvriendelijkere middelen in gebruik te nemen. “Het Europese F-gassen besluit dat in 2020 van kracht wordt, stelt hoge eisen aan het onderhoud en de periodieke controle van onder andere koelinstallaties. Dat heeft ertoe geleid dat we bij vervanging van installaties nu al alternatieve middelen inzetten, die beter zijn voor het milieu,” zegt Theo Venhorst, manager Facilitaire Zaken en Gebouwen. Natuurlijke koudemiddelen Onlangs nam Bidvest Deli XL Amsterdam een nieuwe vriesinstallatie in gebruik dat werkt met het natuurlijke koudemiddel kooldioxide (koolzuur). Natuurlijke koudemiddelen zijn middelen die vrij voorkomen in de natuur. Naast kooldioxide wordt in de koeltechniek ook vaak gewerkt met ammoniak of het brandbare propaan. Pool Koudetechniek, installateur van de koeling in Amsterdam, zegt naar verwachting op jaarbasis 95 tot 100 ton CO2-reductie te realiseren met deze installatie. Duurzaamheid is een vast onderdeel van de leveranciersbeoordeling. Het ontwikkelde MVO-meetsysteem dat Bidvest Deli XL gebruikt voor het in kaart brengen van de duurzaamheidsprestaties van haar leveranciers, werd samen met stakeholders getest in 2013. Sinds de tweede helft van dit jaar is het systeem in gebruik genomen en in oktober werd de 100e leverancier doorgelicht. Bron: Bidvest Deli XL

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid