Bidvest Deli XL onderstreept belang voeding in de zorg met boek en congres


Groothandel - Bidvest Deli XL heeft vandaag, tijdens een congres over voeding in de zorg, het boek ‘Voedselbesteding in de zorg: de ontwikkeling van voedingsbudgetten tot 2020’, gepresenteerd. Het boek geeft een overzicht van de uitdagingen waar deze markt mee te maken heeft. Auteur van het boek, drs. Suzanne Tummers-Stienen, business consultant bij Bidvest Deli XL: “Dit onderzoek geeft inzicht in de ontwikkelingen binnen de voedingsbudgetten in de zorg. Het boek geeft een overzicht van de uitdagingen waar deze markt mee te maken heeft en bespreekt wat de impact hiervan is op de voedselbesteding tot 2020.” De afgelopen jaren staat de zorgmarkt zwaar onder druk. Het aantal zorgvragers neemt toe, de regelgeving verandert en bezuinigingen zijn aan de orde van de dag. Historisch gezien wordt binnen de zorg het meest bezuinigd op voedsel. Dit terwijl het slechts een klein onderdeel van het totale budget beslaat. Bidvest Deli XL wil met het boek onderstrepen dat het van belang is om na te denken over de waarde van voeding in de zorg. Tummers-Stienen: “Door niet alleen te kijken naar de kosten, maar vooral naar de waarde van voeding, kunnen instellingen zich beter wapenen tegen de uitdagingen van nu.” Congres Rondom de boekpresentatie organiseert Bidvest Deli XL een congres met verschillende sprekers uit de wetenschap en de zorg. Op het prgramma staat dr. ir. Han Soethoudt van WUR over waste, Jelle Ferwerda van de Sint Maartenskliniek over smaaksturing in de zorg en prof. dr. Hans Westerhoff van de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit van Manchester over zijn onderzoek naar de biochemische routekaart van het menselijk lichaam. Bron: FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid