Bier, eten, muziek, cultuur, kunst en mensen centraal op Oedipus Beer Festival

Dit jaar is het voor de Amsterdamse brouwerij Oedipus vijf jaar geleden dat de vier oprichters hun eerste bier brouwden

Festival - De Amsterdamse bierbrouwerij Oedipus organiseert 2 en 3 juli een internationaal bierfestival in Amsterdam-Noord. Op het festival staan bier, eten, muziek, cultuur, kunst en mensen centraal.

Het jonge biermerk nodigt voor het Oedipus International Beer Festival ‘alle brouw-helden uit en laat de veelzijdigheid van bier zien op een in Amsterdam niet eerder vertoonde wijze’. Het festival toont bieren van over de hele wereld -sommige van de uitgenodigde brouwers zetten voor het eerst voet op Nederlandse bodem- aangevuld met de kleurrijke wereld van kunst, cultuur en goed lokaal eten. Zo is er naast bier van brouwerijen uit Europa en de Verenigde Staten ook lekker eten van de worstmakers Brandt en Levie, the Beef Chief, Restaurant Stork, vegetarische menu’s en bier-kaas tastings.

Bevrijden
Dit jaar is het voor brouwerij Oedipus vijf jaar geleden dat de vier oprichters hun eerste bier brouwden. Het idee was om de bierwereld te ‘bevrijden’ van uniformiteit, gebrek aan smaak en stereotypering. De ambitie van de Amsterdammers is om bijzondere bieren op een laagdrempelige manier onder de aandacht te brengen, door het samenbrengen van bier, eten, muziek, cultuur, kunst en mensen. Na vijf edities van het eigen Kimchi Festival, waar lokale brouwerijen en ambachten worden gepresenteerd, is nu het bierfestival een nieuwe milestone voor de brouwerij. Het Oedipus International Beer Festival wordt gehouden op 2 en 3 juli in Oedipus Brewing in Amsterdam.

Bron: Oedipus/@FoodClicks

Auteur: Paul Peter Blonk