Bierkenners zochten naar de beste kopstoot met Bols


Uitslag - Honderd bierkenners kozen onlangs de ultieme kopstoot (oftewel de klassieke combinatie: een biertje met een borreltje). De winnende combinatie werd een zeer oude jenever met Weizenbier. De bierkenners moesten kiezen uit ruim 1.100 Nederlandse bieren en 4 jeneversoorten. De ‘jenever pairing’ werd georganiseerd door Bols in museum ’t Kromhout te Amsterdam. Onderzoek & uitslag Bols, het oudste gedistilleerd merk ter wereld, organiseerde de kopstoot-test om te onderzoeken welk bier het best bij een van de vier Bols-jenevers paste. Die soorten waren: een jonge graanjenever, een zeer oude jenever en de 2 & 6 jaar gerijpte jenevers (Korenwijn). De combinatie van ‘Weizen’ en de ‘Bols zeer oude jenever’ kwam als winnaar naar boven. Behalve deze combinatie, bleken ook bockbier met 6 jaar oude korenwijn en het klassieke jonkie met een frisse pilsener geliefde combinaties te zijn bij de kenners. Smaakcombinaties Zowel in de productie als in de smaak hebben bier en jenever veel overeenkomsten. Beide hebben graan als belangrijkste basis-ingrediënt en gebruiken kruiden als hop voor de smaak. Omdat veel ingrediënten hetzelfde zijn, worden bier en jenever al sinds de 17e eeuw vaak naast elkaar gebrouwen. Door het samen te drinken komen de ingrediënten beter tot hun recht dan alleen en nieuwe smaken worden zelfs gecreëerd. Bron: Bols Uitslag - Honderd bierkenners kozen onlangs de ultieme kopstoot (oftewel de klassieke combinatie: een biertje met een borreltje). De winnende combinatie werd een zeer oude jenever met Weizenbier. De bierkenners moesten kiezen uit ruim 1.100 Nederlandse bieren en 4 jeneversoorten. De ‘jenever pairing’ werd georganiseerd door Bols in museum ’t Kromhout te Amsterdam. Onderzoek & uitslag Bols, het oudste gedistilleerd merk ter wereld, organiseerde de kopstoot-test om te onderzoeken welk bier het best bij een van de vier Bols-jenevers paste. Die soorten waren: een jonge graanjenever, een zeer oude jenever en de 2 & 6 jaar gerijpte jenevers (Korenwijn). De combinatie van ‘Weizen’ en de ‘Bols zeer oude jenever’ kwam als winnaar naar boven. Behalve deze combinatie, bleken ook bockbier met 6 jaar oude korenwijn en het klassieke jonkie met een frisse pilsener geliefde combinaties te zijn bij de kenners. Smaakcombinaties Zowel in de productie als in de smaak hebben bier en jenever veel overeenkomsten. Beide hebben graan als belangrijkste basis-ingrediënt en gebruiken kruiden als hop voor de smaak. Omdat veel ingrediënten hetzelfde zijn, worden bier en jenever al sinds de 17e eeuw vaak naast elkaar gebrouwen. Door het samen te drinken komen de ingrediënten beter tot hun recht dan alleen en nieuwe smaken worden zelfs gecreëerd. Bron: Bols

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid