Bij restaurant C draait het om verschillende garingen


Restaurant - Begin oktober opent masterchef Michiel van der Eerde zijn restaurant C, waar het draait om de bereiding van producten op verschillende temperaturen en waar er speciale aandacht is voor garingen. Michiel van der Eerde gaat het concept samen met zijn broer Lucas van der Eerde vormgeven. Van der Eerde had eerder het pop-up restaurant BAUT aan de Wibautstraat in Amsterdam. BAUT was een groot succes en werd later in een ander jasje gestoken onder de naam BAUTZUID op een nieuwe locatie aan het Stadionplein in Amsterdam. Het ging toen in beide gevallen om tijdelijke restaurants. Met restaurant C aan de Wibautstraat wil hij een definitief restaurantconcept neerzetten. Van der Eerde: “Bij C ga je ontdekken hoe belangrijk verschillende temperaturen voor gerechten zijn. Eén en hetzelfde product kan veranderen van smaak en textuur bij bereiding op bijvoorbeeld 20 graden, 80 graden, 100 graden of 200 graden. Bij C gaat het niet puur om het product zelf maar vooral om de manier van bereiding.” Arnout van der Kolk, voormalig souschef van Ciel Bleu**(Okura), is samen met Michiel culinair verantwoordelijk voor C. Om het benodigde startkapitaal bijeen te krijgen zijn beide broers aan het crowdfunden bij crowdfundingplatform CrowdAboutNow .“De locatie is er, de bouw is in volle gang. We zijn al goed op weg, maar er moeten  nog een aantal puntjes op de i worden gezet .” In ruil voor donaties kan men onder andere een diner, feestje of masterclass kiezen. Op dit moment is er 92% van de €150.000 opgehaald en zijn er nog vier dagen te gaan. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid