BP Kok in Harderwijk eerste tankstation met ‘Lekker Glutenvrij’ keurmerk


Convenience - Het BP tankstation van ondernemer Johan Kok in Harderwijk heeft als eerste tankstation van Nederland het ‘Lekker Glutenvrij 2017’ keurmerk van de Nederlandse Coeliaki Vereniging ontvangen. Volgens Kok steeg in lunchroom Broodje Kok de vraag naar glutenvrije broodjes. “Met ons restaurant Kok Experience waren wij al eerder druk met glutenvrije gerechten en halffabricaten”, licht de ondernemer toe. “We hebben zelfs een glutenvrije menukaart. Hierdoor werd het voor ons mogelijk ook Broodje Kok hierin mee te nemen. We begonnen met glutenvrije broodjes, daarna kwamen er glutenvrije muffins en werd ook steeds meer beleg op de broodjes mogelijk. Met name het risico van kruisbesmetting moet in een lunchroom, waar veel gluten rondzweven, worden voorkomen. We pakken daarom de broodjes apart af en gebruiken een aparte paarse snijplank en messen.” Coeliakie Mensen met coeliakie kunnen volgens Kok onderweg nauwelijks ergens impulsief een broodje eten. “Om deze mensen te bereiken en op de hoogte te brengen van de glutenvrije mogelijkheden vroegen wij het keurmerk Lekker Glutenvrij aan. Hiervoor is een test afgenomen en door een diëtist gekeken of er op de juiste wijze wordt gewerkt en dat was allemaal in orde. Hiermee zijn we met tankstation Kok met onze lunchroom aangesloten bij de horeca-alliantie van de Nederlandse Coeliakie Vereniging.” Bron: @FoodClicks Convenience - Het BP tankstation van ondernemer Johan Kok in Harderwijk heeft als eerste tankstation van Nederland het ‘Lekker Glutenvrij 2017’ keurmerk van de Nederlandse Coeliaki Vereniging ontvangen. Volgens Kok steeg in lunchroom Broodje Kok de vraag naar glutenvrije broodjes. “Met ons restaurant Kok Experience waren wij al eerder druk met glutenvrije gerechten en halffabricaten”, licht de ondernemer toe. “We hebben zelfs een glutenvrije menukaart. Hierdoor werd het voor ons mogelijk ook Broodje Kok hierin mee te nemen. We begonnen met glutenvrije broodjes, daarna kwamen er glutenvrije muffins en werd ook steeds meer beleg op de broodjes mogelijk. Met name het risico van kruisbesmetting moet in een lunchroom, waar veel gluten rondzweven, worden voorkomen. We pakken daarom de broodjes apart af en gebruiken een aparte paarse snijplank en messen.” Coeliakie Mensen met coeliakie kunnen volgens Kok onderweg nauwelijks ergens impulsief een broodje eten. “Om deze mensen te bereiken en op de hoogte te brengen van de glutenvrije mogelijkheden vroegen wij het keurmerk Lekker Glutenvrij aan. Hiervoor is een test afgenomen en door een diëtist gekeken of er op de juiste wijze wordt gewerkt en dat was allemaal in orde. Hiermee zijn we met tankstation Kok met onze lunchroom aangesloten bij de horeca-alliantie van de Nederlandse Coeliakie Vereniging.” Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid