Brabantse bedrijven gaan verspilling in de zorg aanpakken


Duurzaamheid - Rabobank ‘s-Hertogenbosch en Omgeving, Stichting Godshuizen, Stichting Diverzio en AgriFood Capital hebben het startsein geven voor een verbeterprogramma dat zich richt op duurzaam en gezond eten en voedselverspilling in de zorg moet tegengaan. Het programma is bedoeld voor ziekenhuizen, verpleeghuizen en GGZ organisaties in Brabant. Zorginstellingen kunnen zich aanmelden voor dit programma. Het programma ‘Duurzaam en Gezond aan Tafel’ is ontwikkeld door Diverzio, een organisatie gespecialiseerd in gezond en duurzaam eten in instellingen. In het programma werken zorgorganisaties binnen een jaar toe naar een hogere maaltijdtevredenheid, lagere kosten, minder verspilling en duurzamer inkopen. Gezond en duurzaam Lekker, gezond en duurzaam eten in de zorg draagt bij aan een sneller herstel, verbeterde gezondheid en kwaliteit van leven. Cliënten hebben een hogere levensverwachting, het aantal ligdagen neemt af en ondervoeding wordt voorkomen.   “Voeding vormt een zeer belangrijk aspect van het dagelijks leven in onze instellingen. Deze ervaringen willen we graag delen met andere instellingen in de regio om ons eten en drinken nog duurzamer en gezonder te maken”, aldus Eddy van Doorn, bestuursvoorzitter Reinier van Arkel Groep. Bron: @FoodClicks Duurzaamheid - Rabobank ‘s-Hertogenbosch en Omgeving, Stichting Godshuizen, Stichting Diverzio en AgriFood Capital hebben het startsein geven voor een verbeterprogramma dat zich richt op duurzaam en gezond eten en voedselverspilling in de zorg moet tegengaan. Het programma is bedoeld voor ziekenhuizen, verpleeghuizen en GGZ organisaties in Brabant. Zorginstellingen kunnen zich aanmelden voor dit programma. Het programma ‘Duurzaam en Gezond aan Tafel’ is ontwikkeld door Diverzio, een organisatie gespecialiseerd in gezond en duurzaam eten in instellingen. In het programma werken zorgorganisaties binnen een jaar toe naar een hogere maaltijdtevredenheid, lagere kosten, minder verspilling en duurzamer inkopen. Gezond en duurzaam Lekker, gezond en duurzaam eten in de zorg draagt bij aan een sneller herstel, verbeterde gezondheid en kwaliteit van leven. Cliënten hebben een hogere levensverwachting, het aantal ligdagen neemt af en ondervoeding wordt voorkomen.   “Voeding vormt een zeer belangrijk aspect van het dagelijks leven in onze instellingen. Deze ervaringen willen we graag delen met andere instellingen in de regio om ons eten en drinken nog duurzamer en gezonder te maken”, aldus Eddy van Doorn, bestuursvoorzitter Reinier van Arkel Groep. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Horeca verspilt 5,6 miljoen minder voedsel

Voedselverspilling – De Nederlandse horeca verspilde in 2023 9,2% minder voedsel dan in 2019. Ondanks deze daling van 5,6 miljoen kilogram, gooit de sector nog steeds 55,4 miljoen kilo voedsel weg. Dat kost de sector 647 miljoen euro per jaar.

Lees bericht


Student Silke van Helvoirt wint ZERO Food Waste Challenge

Wedstrijd - Student Food Innovation Silke van Helvoirt bij HAS green academy heeft de ZERO Food Waste Challenge gewonnen met het project Get Saucy. Het product  is een kant-en-klare saus die je vanuit de diepvries in portieblokjes kunt gebruiken voor broccolistronken en –bladeren, zodat er meer van gegeten wordt.

Lees bericht

McCain Foods zet in op regeneratieve landbouw

Duurzaamheid - McCain Foods heeft een nieuw programma voor regeneratieve landbouw in Nederland gelanceerd. McCain, inclusief zusterbedrijf CêlaVíta, ondersteunt hiermee Nederlandse aardappeltelers in de transitie naar duurzamere landbouwpraktijken met technische, commerciële en financiële steun (dat laatste in samenwerking met Rabobank).

Lees bericht

Foodhelden uit Food100-lijst 2022 bekendgemaakt

Bekendmaking - In de Verspillingsfabriek in Veghel zijn vandaag de Foodhelden van 2022 bekendgemaakt. Het gaat om 6 van de meest impactvolle voedselveranderaars van Nederland. Zij werden door de vakjury gekozen uit de Food100-lijst van 2022 vanwege hun bijzondere en grote inzet om ons voedselsysteem beter en eerlijker te maken.

Lees bericht


‘Ondanks herstel wacht horeca onzekere winter’

Analyse - Het herstel van de leisure- en horecamarkt sinds corona is groot. Vergeleken met dezelfde periode in 2019 wordt zelfs beter gepresteerd, volgens een analyse van de Rabobank. Maar ondanks dit goede herstel moet de sector zich klaar maken voor een onzekere winter. Veel ondernemers zullen te maken krijgen met koopkrachtproblemen bij de consument, stijgende inkoopprijzen en hogere kosten.

Lees bericht

Food100 bekend van voedselveranderaars 2022

Verkiezing - Food100 presenteert voor de zesde keer de lijst met de 100 belangrijkste Nederlandse voedselveranderaars van het moment. De lijst bestaat uit aanstormende talenten en gevestigde leiders die bouwen aan een beter en eerlijker voedselsysteem. De lijst wordt jaarlijk samengesteld door een jury.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid