Brand wil met nieuw ongefilterd pilsener bierliefhebber meer variatie bieden

Meesterbrouwer Michel Bormans, oud-directeur Thijs Brand en smaakprofessor Peter Klosse proosten met Brand Ongefilterd Pilsener (foto: Dick Holthuis)

Bier - De Nederlandse bierbrouwer Brand introduceert een ongefilterd pilsener dat volgens de brouwerij opvalt door ‘een troebel uiterlijk en zachte, volle smaak’.

Het nieuwe pilsener werd maandag geïntroduceerd in de Brand brouwerij in het Limburgse Wijlre. Brand Ongefilterd is met het volle, frisse karakter een aanvulling op Brand Pilsener en Brand UP. “Bij Brand zijn we altijd op zoek naar nieuwe smaken, naar nieuwe ervaringen voor de bierliefhebber”, aldus meesterbrouwer Michel Bormans. “We hebben een groot assortiment speciaalbieren dat elk jaar wordt uitgebreid met de winnende bieren van de Brand Bierbrouwwedstrijd. Pilsener is echter ons allereerste bier. Ook in die categorie willen we de bierliefhebber graag meer variatie bieden. We zijn er nu in geslaagd om een ongefilterd pilsener te brouwen. Een pilsener dat natuurlijk troebel is en een zachte, volle smaak heeft.” Brand Ongefilterd Pilsener bevat 5,2% alcohol en is verkrijgbaar in de Brand horeca en in de supermarkt.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Paul Peter Blonk