Brasserie Le Nord in Bilthoven wordt Euro-Toques lid


Duurzaam - Brasserie Le Nord in Bilthoven is feestelijk toegetreden tot Euro-Toques Nederland, de vereniging van restaurants die ambachtelijkheid en regionaliteit propageert. De toetreding vond plaats in aanwezigheid van een van de founders van deze inmiddels grootste restaurantvereniging van Nederland, Paul Fagel. Brasserie Le Nord, onlangs nog uitgeroepen tot “Leukste restaurant van de gemeente De Bilt”, werd geprezen door wethouder Rost van Tonningen om de duurzaamheid en culinaire waarde. Het logo van Euro-Toques kan hier nu aan toegevoegd worden. Grégory en Lieke Nicole, de patron chef en zijn echtgenote, geven aan dit logo dan ook “met trots te zullen voeren”. Grégory en Lieke Nicole van Le Nord vinden het belangrijk om hun gasten gerechten voor te schotelen die ambachtelijk bereid zijn met verse ingrediënten, liefst uit de streek. Hierdoor sluit het restaurant aan bij de doelstellingen van Euro-Toques. Bij Le Nord wordt dit vertaald in klassiek Frans met een moderne touch. Bron: Euro-Toques Duurzaam - Brasserie Le Nord in Bilthoven is feestelijk toegetreden tot Euro-Toques Nederland, de vereniging van restaurants die ambachtelijkheid en regionaliteit propageert. De toetreding vond plaats in aanwezigheid van een van de founders van deze inmiddels grootste restaurantvereniging van Nederland, Paul Fagel. Brasserie Le Nord, onlangs nog uitgeroepen tot “Leukste restaurant van de gemeente De Bilt”, werd geprezen door wethouder Rost van Tonningen om de duurzaamheid en culinaire waarde. Het logo van Euro-Toques kan hier nu aan toegevoegd worden. Grégory en Lieke Nicole, de patron chef en zijn echtgenote, geven aan dit logo dan ook “met trots te zullen voeren”. Grégory en Lieke Nicole van Le Nord vinden het belangrijk om hun gasten gerechten voor te schotelen die ambachtelijk bereid zijn met verse ingrediënten, liefst uit de streek. Hierdoor sluit het restaurant aan bij de doelstellingen van Euro-Toques. Bij Le Nord wordt dit vertaald in klassiek Frans met een moderne touch. Bron: Euro-Toques

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Topkok Paul Fagel maakt 13 verse maaltijden voor Vomar

Supermarkt – Supermarktketen Vomar heeft een assortiment verse maaltijden opgenomen, die bereid en samengesteld zijn door gecertificeerde koks onder leiding van topkok Paul Fagel. De maaltijden worden elke ochtend vanaf 5 uur bereid met verse producten en vaak dezelfde dag nog geleverd aan één van de supermarkten.

Lees bericht

Euro-Toques werkt volop samen in tien ‘We Are Food’-events

Samenwerking – Euro-Toques restaurants in Brabant en Limburg verlenen hun medewerking aan de 'We Are Food' thema-evenementen. Nu Brabant is verkozen tot 'Europese Regio van de Gastronomie 2018' vindt er gedurende tien maanden telkens één actueel food thema in de spotlights. De tien thema's zijn aangedragen door Brabantse food ondernemers, restaurants, boeren, consumenten, zorgprofessionals, scholen en opleidingen. Euro-Toques vindt het belangrijk...

Lees bericht

Euro-Toques inaugureert De Molenaar in Onderdendam

Bekroning - Restaurant “De Molenaar” in Onderdendam, bij Groningen, is toegelaten tot de Euro-Toques. De visie die eigenaar en chef kok Martin Kooijker op het vak heeft sluit naadloos aan op de Code van eer die Euro-Toques Nederland hanteert. Martin Kooijker nam het restaurant eind vorig jaar over, toen het nog “In de Molen” heette, een Michelinster bezat en waar...

Lees bericht


Eerste stap naar “Europese” Euro-Toques

Horeca – Euro-Toques is een stap dichter bij een Europese organisatie gekomen, nu ETN-voorzitter Ted Jansen door een aantal vergelijkbare organisatie in Europa is gevraagd de functie van “Trésorier” (penningmeester) te vervullen en tevens de lead te nemen in de herstructurering van ETI. Ooit was Euro-Toques, zoals de naam zegt, een Europese vereniging. Verschillende Europese landen hadden hun eigen vereniging...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid