Burgerketen Thrill Grill, DOC Kaas en slachterij J. Gosschalk slaan handen ineen

In de Thrill Grill restaurants gebruikt meesterkok Robert Kranenborg weidevlees en weidekaas van J. Gosschalk & Zn en DOC

Convenience - Burgerketen Thrill Grill van meesterkok Robert Kranenborg maakt sinds kort zijn beefburgers van het vlees van weidekoeien van leden-melkveehouders van DOC Kaas. Leverancier van het weidevlees is exportslachterij J. Gosschalk & Zn.

Met het initiatief willen de betrokken partijen bijdragen aan het stimuleren van weidegang en een betere verwaarding van weideproducten. Sinds december 2016 krijgen leden-melkveehouders van DOC Kaas die hun weidekoeien laten slachten bij Gosschalk een weidepremie per koe bovenop het reguliere kilogramprijsschema. Voorwaarde is dat de koeien voldoen aan de weidegangnormen: tenminste 120 dagen per jaar minimaal zes uur per dag in de wei of minimaal 120 dagen, 720 uur in de wei. Er nemen nu 249 leden-melkveehouders van DOC Kaas deel aan de samenwerking die op initiatief van exportslachterij J. Gosschalk & Zn. tot stand kwam.

Beste
Meesterkok Kranenborg gebruikt het weidevlees van J. Gosschalk & Zn. en de Gouda Holland 48+ weidekaas van DOC voor zijn burgers in alle vier de Thrill Grill restaurants. “Goed en lekker eten begint met goede, pure ingrediënten”, zegt Kranenborg. “Wij willen het beste vlees voor onze burgers: vlees van Hollandse melkkoeien die in de wei hebben gelopen en gegraasd. Met een pure, natuurlijke smaak. Dat geldt ook voor onze kaas. De échte Gouda Holland 48+ van DOC, gemaakt van Hollandse weidemelk. Zo maak je de best burger in town.” Thrill Grill heeft vier vestigingen in Nederland: Amsterdam (2), Haarlem en Tilburg.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Paul Peter Blonk