Buurtbewoners Amsterdam Nieuw-West openen eigen restaurant


Buurtinitiatief – In een half jaar tijd hebben bewoners aan de Sloterplas en Stadsdeel Amsterdam Nieuw-West een nieuw café-restaurant gebouwd. Het restaurant ‘Hotel Buiten’ is tot stand is gekomen in samenwerking met de buurt, vrijwilligers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zondag 8 oktober wordt het restaurant geopend. Het restaurant begon als een klein bewonersinitiatief midden in de economische crises, maar wordt nu gedragen door een breed publiek in de buurt. Bij de bouw stond hergebruik van materialen voorop. Bijna 180 financierders binnen en buiten de buurt hebben met crowdfunding bijgedragen aan de bouw. Daarnaast hebben veel bewoners hun handen uit de mouwen gestoken op klusdagen voor vrijwilligers. Het gebouw heeft een strategische ligging, naast het recent vergrote Sloterstrand. Het sluit in zijn ambities aan op de ontwikkelingen die Stadsdeel Nieuw-West en de centrale stad nastreven voor de Sloterplas als meer metropolitane, groene omgeving voor Amsterdammers van West en bezoekers van verder weg. Hotel Buiten werkt met seizoensproducten die regionaal worden geproduceerd. Ook is er geen onnodig transport of worden er groenten en fruit verwerkt die in kassen zijn gekweekt. Met de eigen moestuin leveren het restaurant een bescheiden bijdrage aan het verkleinen van de afstand van grond tot mond. Het interieur volgt dezelfde filosofie. Bron: @FoodClicks Buurtinitiatief – In een half jaar tijd hebben bewoners aan de Sloterplas en Stadsdeel Amsterdam Nieuw-West een nieuw café-restaurant gebouwd. Het restaurant ‘Hotel Buiten’ is tot stand is gekomen in samenwerking met de buurt, vrijwilligers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zondag 8 oktober wordt het restaurant geopend. Het restaurant begon als een klein bewonersinitiatief midden in de economische crises, maar wordt nu gedragen door een breed publiek in de buurt. Bij de bouw stond hergebruik van materialen voorop. Bijna 180 financierders binnen en buiten de buurt hebben met crowdfunding bijgedragen aan de bouw. Daarnaast hebben veel bewoners hun handen uit de mouwen gestoken op klusdagen voor vrijwilligers. Het gebouw heeft een strategische ligging, naast het recent vergrote Sloterstrand. Het sluit in zijn ambities aan op de ontwikkelingen die Stadsdeel Nieuw-West en de centrale stad nastreven voor de Sloterplas als meer metropolitane, groene omgeving voor Amsterdammers van West en bezoekers van verder weg. Hotel Buiten werkt met seizoensproducten die regionaal worden geproduceerd. Ook is er geen onnodig transport of worden er groenten en fruit verwerkt die in kassen zijn gekweekt. Met de eigen moestuin leveren het restaurant een bescheiden bijdrage aan het verkleinen van de afstand van grond tot mond. Het interieur volgt dezelfde filosofie. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid