‘Cateraar Appèl wil komende jaren ín omzet verdubbelen’


Opening – Na een omzetverdubbeling de afgelopen vijf jaar, wil cateraar en familiebedrijf Appèl uit ’s-Hertogenbosch de komende jaren nog een keer in omzet verdubbelen. Die ambitie sprak eigenaar Geert van de Ven uit tijdens de opening van het nieuwe hoofdkantoor afgelopen vrijdag 12 oktober. Het opvallende, ronde gebouw langs de A2 ter hoogte van de Rosmalense Plas, gaat als nieuwe belevings- en inspiratiecentrum een cruciale rol spelen in die groeidoelstelling. In het nieuwe gebouw kunnen opdrachtgevers en medewerkers van de cateraar en dochterbedrijf Markies Catering kennismaken met de laatste trends op het gebied van voeding, duurzaamheid en gastvrijheid. Het pand beschikt over veel ruimte voor onder andere demonstraties, opleiding en (kook)workshops Groei Appèl is in 1978 opgericht, dit jaar precies veertig jaar geleden. Inmiddels hebben Appèl en Markies Catering samen ruim 435 locaties en 1500 medewerkers. Van de Ven is als Voorzitter van de Raad van Bestuur nog altijd nauw betrokken bij het bedrijf. “We groeien hard, jaarlijks wel tien tot vijftien procent. Deze groei is de reden voor onze verhuizing”, aldus Van de Ven. Het is de vijfde verhuizing sinds het ontstaan van het bedrijf, hoewel daar tijdens de openingsbijeenkomst zelf en in de promotie film die gedraaid werd gedraaid voor relaties en andere belangstellenden nog wel onduidelijkheid over, want daarin werd gemeld zeven keer. Het nieuwe hoofdkantoor is volledig duurzaam en energieneutraal neergezet. Hans van Veen, algemeen directeur bij Appèl: “Er is geen gasaansluiting. Het pand wordt van energie voorzien door ruim 450 zonnepanelen. Daarnaast wordt het pand verwarmd en gekoeld met warmtepompen, Slimme keuzes voor verlichting zorgen voor zuinig elektriciteitsverbruik.” De bouw past in de ambities van de gemeente  ’s-Hertogenbosch die uiterlijk in 2050 een klimaatneutrale stad wil zijn. Voedseltuin Villanueva Tijdens de opening werd een cheque van € 7500,- overhandigd aan Henk Kappen, voorzitter van Voedseltuin Villanueva in ‘s-Hertogenbosch. Opgebracht door Appèl en aangevuld met donaties van de bezoekers van de opening. De Voedseltuin teelt eigen groenten en fruit die zij levert aan de Voedselbank Den Bosch; hiermee worden de voedselpakketten  gezonder en gevarieerder. Bron: @FoodClicks

Opening – Na een omzetverdubbeling de afgelopen vijf jaar, wil cateraar en familiebedrijf Appèl uit ’s-Hertogenbosch de komende jaren nog een keer in omzet verdubbelen. Die ambitie sprak eigenaar Geert van de Ven uit tijdens de opening van het nieuwe hoofdkantoor afgelopen vrijdag 12 oktober. Het opvallende, ronde gebouw langs de A2 ter hoogte van de Rosmalense Plas, gaat als nieuwe belevings- en inspiratiecentrum een cruciale rol spelen in die groeidoelstelling. In het nieuwe gebouw kunnen opdrachtgevers en medewerkers van de cateraar en dochterbedrijf Markies Catering kennismaken met de laatste trends op het gebied van voeding, duurzaamheid en gastvrijheid. Het pand beschikt over veel ruimte voor onder andere demonstraties, opleiding en (kook)workshops Groei Appèl is in 1978 opgericht, dit jaar precies veertig jaar geleden. Inmiddels hebben Appèl en Markies Catering samen ruim 435 locaties en 1500 medewerkers. Van de Ven is als Voorzitter van de Raad van Bestuur nog altijd nauw betrokken bij het bedrijf. “We groeien hard, jaarlijks wel tien tot vijftien procent. Deze groei is de reden voor onze verhuizing”, aldus Van de Ven. Het is de vijfde verhuizing sinds het ontstaan van het bedrijf, hoewel daar tijdens de openingsbijeenkomst zelf en in de promotie film die gedraaid werd gedraaid voor relaties en andere belangstellenden nog wel onduidelijkheid over, want daarin werd gemeld zeven keer. Het nieuwe hoofdkantoor is volledig duurzaam en energieneutraal neergezet. Hans van Veen, algemeen directeur bij Appèl: “Er is geen gasaansluiting. Het pand wordt van energie voorzien door ruim 450 zonnepanelen. Daarnaast wordt het pand verwarmd en gekoeld met warmtepompen, Slimme keuzes voor verlichting zorgen voor zuinig elektriciteitsverbruik.” De bouw past in de ambities van de gemeente  ’s-Hertogenbosch die uiterlijk in 2050 een klimaatneutrale stad wil zijn. Voedseltuin Villanueva Tijdens de opening werd een cheque van € 7500,- overhandigd aan Henk Kappen, voorzitter van Voedseltuin Villanueva in ‘s-Hertogenbosch. Opgebracht door Appèl en aangevuld met donaties van de bezoekers van de opening. De Voedseltuin teelt eigen groenten en fruit die zij levert aan de Voedselbank Den Bosch; hiermee worden de voedselpakketten  gezonder en gevarieerder. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Naam Markies Catering verdwijnt en wordt Appèl

Catering - Zowel Markies Catering als zusterbedrijven Zo-vital, SAB, FM at Work en Scoolcompany gaan vanaf vandaag samen verder onder één naam: Appèl. De cateraar uit Den Bosch wil met de naamswijzigingen het merk Appèl versterken en de dienstverlening verdere verbeteren.

Lees bericht


Markies nieuwe cateraar van Deltion College in Zwolle

Catering - Markies Catering is sinds begin september de nieuwe cateraar van het Deltion College in Zwolle. Studenten en medewerkers van het ROC kunnen terecht bij drie restaurants, een koffiecorner en gebruik maken van andere cateringservices. Een gezond en duurzaam assortiment stond centraal in de aanbesteding.

Lees bericht

Appèl komt met ‘best basic’-opties bij TU Delft

Catering – Cateraar Appèl, die met de ingang van het nieuwe studiejaar de horeca-activiteiten verzorgt bij de TU Delft, komt daar op de uitgiftepunten met ‘best basic’-opties. Het gaat om producten die binnen de categorie in een betaalbare variant worden aangeboden.

Lees bericht

Wakker Dier zet tien ‘plantaardige’ cateraars in het zonnetje

Campagne – Omdat tien bedrijfscateraars zich hebben gecommitteerd aan de ‘meer plant, minder dier’-doelstelling van Wakker Dier, zet de organisatie deze in een printadvertentie in het zonnetje. De betreffende cateraars hebben toegezegd in 2030 minimaal zestig procent plantaardige eiwitten aan te bieden van alle verkochte eiwitten.

Lees bericht



Cateringsector gaat voedselverspilling in kaart brengen

Catering – Elf ondernemingen in de cateringsector en twee brancheverenigingen hebben gezamenlijk besloten werk te gaan maken van voedselverspilling en starten met het in kaart brengen van de hoeveelheid voedsel dat wordt verspild. Het gaat om alle sectoren waarin de cateraars actief zijn, dus bedrijfskantines, zorginstellingen en schoolkantines.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid