Chef-kok Sergio Herman wordt patatbakker


Fastservice – Ooit zwaaide hij de scepter in een driesterrenkeuken, nu wordt de wereldberoemde Zeeuwse chef-kok Sergio Herman patatbakker. 'Zijn' Frites Atelier opent de deuren in juni. De eerste zaak gaat open in Den Haag op de Venestraat 7 in het centrum. “We zullen alleen op triple A-locaties te vinden zijn. Voor het einde van het jaar zal er in elk van de grote steden een luxe, kwaliteitszaak zijn”, lichtte Herman vanmiddag in hotel Droog in hartje Amsterdam toe aan De Telegraaf. Hij kondigde aan alleen met aardappelrassen te werken die gedijen in de Zeeuwse klei. De prijs voor een bakje frites varieert tussen de 3,50 en zes euro. Behalve frites en sausen zijn er speciale groentebakjes met groentes van een biologische boerderij uit Zeeland verkrijgbaar. Herman zegt verder: “We willen een eenvoudig product als frites in een warme en inspirerende omgeving neerzetten.” Piet Boon tekent voor de inrichting. De in brons gegoten fornuizen komen van Frederik Molenschot. De cartoons van Kamagurka worden op de servetten gedrukt. Hoeveel zaken er moeten komen, is nog niet bekend. Wel zeggen Herman en zijn compagnons fors te willen groeien. “Het doel is om topkwaliteit frites voor iedereen toegankelijk te maken. Daarbij spelen behalve smaak ook beleving en gastvrijheid een cruciale rol.” Bron: De Telegraaf/@FoodClicks   Fastservice – Ooit zwaaide hij de scepter in een driesterrenkeuken, nu wordt de wereldberoemde Zeeuwse chef-kok Sergio Herman patatbakker. 'Zijn' Frites Atelier opent de deuren in juni. De eerste zaak gaat open in Den Haag op de Venestraat 7 in het centrum. “We zullen alleen op triple A-locaties te vinden zijn. Voor het einde van het jaar zal er in elk van de grote steden een luxe, kwaliteitszaak zijn”, lichtte Herman vanmiddag in hotel Droog in hartje Amsterdam toe aan De Telegraaf. Hij kondigde aan alleen met aardappelrassen te werken die gedijen in de Zeeuwse klei. De prijs voor een bakje frites varieert tussen de 3,50 en zes euro. Behalve frites en sausen zijn er speciale groentebakjes met groentes van een biologische boerderij uit Zeeland verkrijgbaar. Herman zegt verder: “We willen een eenvoudig product als frites in een warme en inspirerende omgeving neerzetten.” Piet Boon tekent voor de inrichting. De in brons gegoten fornuizen komen van Frederik Molenschot. De cartoons van Kamagurka worden op de servetten gedrukt. Hoeveel zaken er moeten komen, is nog niet bekend. Wel zeggen Herman en zijn compagnons fors te willen groeien. “Het doel is om topkwaliteit frites voor iedereen toegankelijk te maken. Daarbij spelen behalve smaak ook beleving en gastvrijheid een cruciale rol.” Bron: De Telegraaf/@FoodClicks  

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid