China opent met BingoBox eerste gemakswinkels zonder personeel en kassa

De initiatiefnemers willen aan het einde van het jaar 5000 BingoBoxen in China operationeel hebben

Convenience - In het Chinese Shanghai is de eerste BingoBox geopend, een gemakswinkel met een aanbod aan eten en drinken maar zonder personeel, winkelwagens en kassa. Inspiratie voor BingoBox is Amazon Go.

BingoBox werkt op dezelfde manier als de bejubelde Amazon Go gemakswinkelformule waar shoppers snel in- en uitlopen en de geselecteerde boodschappen zonder speciale handelingen automatisch worden betaald. Maar waar de officiële opening van de eerste Amazo Go tot nader order is uitgesteld, heeft China als een handvol BingoBox gemakswinkels operationeel. In juni opende de eerste BingoBox in Shanghai na maanden van testen in thuisstad Zhongshan. Het is de consument zelf die een BingoBox opent en zich registreert via het populaire WeChat op de eigen mobiele telefoon. Vervolgens moet de shopper van elk gekozen product de barcode scannen en kan er, ook weer via het eigen mobieltje, automatisch worden betaald via WeChat of Alipay. Hoewel er in een BingoBox geen personeel aanwezig is, is er voor bijstand een live videolink met een medewerker. Bij het verlaten van de BingoBox checkt een camera of je ook alleen de betaalde producten meeneemt.

Uitrol
Hoewel een BingoBox in oppervlakte klein is, biedt een winkel honderden producten waaronder een assortiment verse groenten en fruit. Vestigingen worden dagelijks door een medewerker bezocht voor het bijvullen. Dit kost volgens de initiatiefnemers niet meer dan 20 minuten. Diverse partijen, waaronder GVC Capital en Ventech China, investeren in de verdere uitrol van de formule. De initiatiefnemers hebben aangegeven aan het einde van het jaar 5000 BingoBoxen verspreid over het land operationeel te hebben. BingoBox bedenker en CEO is de Chinese zakenman Chen Zilin.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Paul Peter Blonk