Chocolade-experts jureren voor European Bar Semi Final Competition
Chocolade - Experts uit de hele wereld waren afgelopen weekend in Hilton Amsterdam om chocola te jureren voor de European Bar Semi Final Competition in het kader van de International Chocolate Awards. Aan de competitie voor ‘single origin chocolate’ namen 60 producenten deel met in totaal zo’n 250 producten. In oktober strijden de regiowinnaars in Londen om de wereldtitel. De organisatie achter de International Chcolate Awards vraagt met de wereldwijde competities aandacht voor de erkenning en het belang van kleinschalig geproduceerde fijne chocolade. Het gaat om chocolade waar de herkomstregio in te proeven is, zoals bijvoorbeeld het verschil tussen hele fijne chocolade van 70% of meer uit Madegaskar (Afrika) of Ecuador (Zuid-Amerika). Amsterdam werd als locatie gekozen voor de Europese competitie vanwege de toonaangevende positie op het gebied van cacao. Bron: FoodClicks Chocolade - Experts uit de hele wereld waren afgelopen weekend in Hilton Amsterdam om chocola te jureren voor de European Bar Semi Final Competition in het kader van de International Chocolate Awards. Aan de competitie voor ‘single origin chocolate’ namen 60 producenten deel met in totaal zo’n 250 producten. In oktober strijden de regiowinnaars in Londen om de wereldtitel. De organisatie achter de International Chcolate Awards vraagt met de wereldwijde competities aandacht voor de erkenning en het belang van kleinschalig geproduceerde fijne chocolade. Het gaat om chocolade waar de herkomstregio in te proeven is, zoals bijvoorbeeld het verschil tussen hele fijne chocolade van 70% of meer uit Madegaskar (Afrika) of Ecuador (Zuid-Amerika). Amsterdam werd als locatie gekozen voor de Europese competitie vanwege de toonaangevende positie op het gebied van cacao. Bron: FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek