Controlegegevens NVWA Horecabedrijven worden anders openbaar gemaakt


Besluit - De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gaat bepaalde controlegegevens anders in de openbaarheid brengen. Staatssecretaris S. Dijksma van Economische Zaken heeft hiertoe besloten. De belangrijkste wijziging betreft de openbaar te maken informatie inzake controles van de NVWA bij horecabedrijven op de toepassing van regels inzake productveiligheid, voedselveiligheid en gezondheid. De wijziging houdt in dat deze bedrijven niet meer worden ingedeeld in de zogenaamde risicocategorieën ‘permanent risico’, ‘beperkt risico’ of ‘nagenoeg geen risico’, maar dat ze per thema, bijvoorbeeld veilig voedsel, de volgende oordelen krijgen: ‘verscherpt toezicht’, ‘te verbeteren’ of ‘voldoet’. Deze andere wijze van openbaarmaking is aangekondigd in de brieven hierover van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aan de Tweede Kamer van 14 april 2011 en 7 augustus 2012. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bereidt een wijziging van de Gezondheidswet voor waarin de openbaarmaking van de controlegegevens van de NVWA bij wet geregeld wordt. Daarin zal ook de nieuwe aanpak van de NVWA verder worden uitgewerkt. Met dit besluit vervalt tevens de basis voor actieve openbaarmaking van controlegegevens van het gebruik van vloeibaar frituurvet, aldus de staatssecretaris. Bron: Staatscourant/FoodClicks 

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid