Datlinq: "Patatje-Met" meestal fritessaus


Onderzoek - Het tv-programma Keuringsdienst van Waarde heeft het "‘patatje-met" onderzocht en brengt daarover vanavond een uitzending. De makers vragen zich af waarom zelden mayonaise bij de frites wordt geserveerd. In verreweg de meeste gevallen wordt fritessaus geserveerd. Het Rotterdamse marktbewerkingsbureau Datlinq onderzoekt continue de distributie van sauzen in o.a. snackbars en komt met een aantal interessante inzichten.  De penetratie van mayonaise in snackbars in Nederland is ruim 25% en fritessaus wordt door 97% van alle cafetaria's in Nederland gebruikt. In restaurants met een nationale of Franse keuken is dit een ander verhaal aangezien mayonaise daar in 65% van de outlets wordt geserveerd. De kans is overigens het grootst dat als u een "patatje-met" in een cafetaria bestelt dit Frites van Aviko is en fritessaus van Oliehoorn. Op de voet gevolgd door de combinatie van Aviko met Remia fritessaus of Aviko met Gouda's Glorie fritessaus. Bron: FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid