De Graaf wint met boerencouscous IKEA Challenge


Wedstrijd – De boerencouscous met groenteballetjes van Anne de Graaf uit Amsterdam is winnaar geworden van de IKEA Food Challenge. Het gerecht komt nu op de menukaart te staan van het Zweedse warenhuis. De IKEA Food Challenge was een online zoektocht naar het nieuwe gerecht dat vanaf begin 2016 op het menu van alle IKEA Restaurants in Nederland staat. Uit ruim 700 inzendingen via Instagram met #IKEAfoodchallenge werden 13 gerechten geselecteerd en beoordeeld door de vakjury. Daaruit volgden vier finalisten die in de aanloop naar de finale een masterclass kregen van de juryleden en zelf een promotour deden om zoveel mogelijk YouTube-likes te verzamelen. Na een week waarin de vier finalisten op een creatieve manier zoveel mogelijk publieksstemmen verzamelden, kwam in de finale alles samen voor winnares Anne. Naast de hoogste beoordeling door de vakjury kreeg de culinaire creatie van Anne ook de meeste likes van het publiek via YouTube. Volgens de vakjury - bestaande uit chef-kok Robert Kranenborg, ELLE Eten hoofdredacteur Klaartje Scheepers en foodblogger Pauline Weuring van Uitpaulineskeuken.nl - is het winnende gerecht gezond, verrassend en inspirerend. Bovendien is de boerencouscous met Zweedse groenteballetjes ook geschikt voor vegetariërs en veganisten. Maarten Martens, Country Food Specialist IKEA Nederland: “We zijn erg blij met het winnende gerecht, het sluit namelijk perfect aan op waar we met IKEA Food naar toe willen en waar onze bezoekers om vragen: gezond, gevarieerd en duurzaam geproduceerd eten en drinken voor een betaalbare prijs.” Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid