DE introduceert Coffee Kitchen voor kwaliteitskoffie op het werk


Industrie – Een volledig uitgewerkt koffieconcept voor op het werk, waar Douwe Egbert Professional het exploitatierisico heeft en die vanwege de kwaliteitskoffie die er geschonken wordt, een nieuwe ontmoetingsplek binnen het bedrijf gaat worden. Gisteren presenteerde Nederlands grootste koffiebrander Coffee Kitchen. Volgens DE, de nieuwe standaard voor op het werk. DE heeft het concept lange tijd stil gehouden. En ook voor de presentatie wist niemand van de uitgenodigde pers wat de introductie was en waar zij naar toe werden gebracht. De locatie werd uiteindelijk Fiction Factory in Amsterdam Noord, de bouwer van de verschillende Coffee Kitchen-modules. Coffee Kitchen is een volledig uitgewerkte koffieconcept dat als module binnen een bedrijf geplaatst kan worden. Er zijn vier modules. De kleinste is 3 vierkante meter, de grootste tien. Koffiemachine en een kleine vendingmachine voor thee zijn geplaatst in een met tegeltjes omgeven keukenachtige ombouw. Het signingbordje met het logo van DE versterkt het beeld dat het om een soort eigen 'winkeltje' gaat. Frans Saelman, algemeen directeur van DE Professional, gaf in zijn toelichting aan dat 40 procent van de Nederlanders vindt dat de kwaliteit van de koffie op het werk te wensen overlaat. “De kwaliteitskoffie die werknemers thuis en in de horeca gewend is, wil men ook op het werk ervaren. Deze ontwikkelingen hebben tot gevolg dat koffieliefhebbers meer verwachten van een kop koffie en ook bereid zijn hiervoor te betalen.” De Shaerer-koffiemachine die DE in de koffiecorner heeft geplaatst is voorzien van drie verschillende koffiesoorten, die gescheiden van elkaar worden gemalen. Via een display kunnen mensen de koffievarianten kiezen die ze hebben willen; koffie op maat van barista-kwaliteit. De display is ook in te zetten als communicatiemedium voor het bedrijf zelf. Voor de rest zijn alle moderne betaalmogelijkheden aangebracht, ook mobiel betalen. Douwe Egberts zorgt voor de exploitatie van de koffiecorner. Welke voorwaarden daar precies aan vast zitten, is afhankelijk van locatie en aantal medewerkers gedurende de dag. Voorraden en onderhoud worden op ‘afstand’ bijgehouden. Met de bouw en inrichting van de corner is rekening gehouden dat ook het schoonhouden van de corner eenvoudig is. Meer over de DE Coffee Kitchen voor op het werk in de aankomende uitgave van FoodClicks. Bron: FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid