Deliveroo roept EU op om flexibel werk in de platformeconomie te stimuleren


Bezorgdiensten - Deliveroo heeft er bij de EU op aangedrongen om flexibel werk in de groeiende platformeconomie beter te beschermen. Deliveroo wil de riders graag meer sociale zekerheden bieden, zonder dat daarmee de vrijheid die riders waarderen in gevaar komt.    Steeds meer mensen kiezen ervoor om in de klus- of platformeconomie te werken. Deliveroo werkt momenteel met meer dan 32.000 riders in acht Europese landen. Deze riders kunnen in- en uitloggen wanneer ze willen, zelf bepalen hoe lang ze werken, en ze kunnen gelijktijdig voor meerdere platformen aan de slag. Kortom, een nieuwe manier van werken met veel vrijheid en geen verplichtingen die horen bij een traditionele bijbaan. Momenteel bestaat in veel landen een uitwisseling tussen flexibiliteit en zekerheden. Het inperken van vrijheid omwille van zekerheden kan volgens de bezorgdienst negatieve gevolgen hebben voor riders, klanten en restaurants: “Het werken met Deliveroo zou daarmee niet langer meer flexibel zijn, waardoor de vraag naar dit soort werk waarschijnlijk zal dalen. Dit is voor niemand voordelig. Riders kunnen zelf niet meer bepalen waar en wanneer ze willen werken. Klanten krijgen minder snel hun bezorging. En restaurants lopen omzet mis door een afname in het aantal bestellingen via Deliveroo”, aldus General Manager Benelux Mathieu de Lophem. Bron: Deliveroo Bezorgdiensten - Deliveroo heeft er bij de EU op aangedrongen om flexibel werk in de groeiende platformeconomie beter te beschermen. Deliveroo wil de riders graag meer sociale zekerheden bieden, zonder dat daarmee de vrijheid die riders waarderen in gevaar komt.    Steeds meer mensen kiezen ervoor om in de klus- of platformeconomie te werken. Deliveroo werkt momenteel met meer dan 32.000 riders in acht Europese landen. Deze riders kunnen in- en uitloggen wanneer ze willen, zelf bepalen hoe lang ze werken, en ze kunnen gelijktijdig voor meerdere platformen aan de slag. Kortom, een nieuwe manier van werken met veel vrijheid en geen verplichtingen die horen bij een traditionele bijbaan. Momenteel bestaat in veel landen een uitwisseling tussen flexibiliteit en zekerheden. Het inperken van vrijheid omwille van zekerheden kan volgens de bezorgdienst negatieve gevolgen hebben voor riders, klanten en restaurants: “Het werken met Deliveroo zou daarmee niet langer meer flexibel zijn, waardoor de vraag naar dit soort werk waarschijnlijk zal dalen. Dit is voor niemand voordelig. Riders kunnen zelf niet meer bepalen waar en wanneer ze willen werken. Klanten krijgen minder snel hun bezorging. En restaurants lopen omzet mis door een afname in het aantal bestellingen via Deliveroo”, aldus General Manager Benelux Mathieu de Lophem. Bron: Deliveroo

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Deliveroo stopt activiteiten op de Nederlandse markt

Bezorgdienst - Deliveroo heeft woensdag bekend gemaakt dat het de activiteiten in Nederland gaat beëindigen. De aankondiging om met de Nederlandse activiteiten te stoppen werd al op 10 augustus gemeld, alleen wilde het bezorgbedrijf toen nog alle opties bekijken. Dat proces heeft nu geleid om alle operationele Nederlandse activiteiten op 30 november 2022 te beëindigen.

Lees bericht


Groei bezorgformules dé ontwikkeling in food van 2021

Foodservice – De explosieve groei van bezorgformules voor boodschappen en maaltijden is dé ontwikkeling van 2021 in de Nederlandse foodmarkt. Dat laat de FSIN Food500 2022 zien. Het Food Service Instituut Nederland (FSIN) publiceert dit overzicht van de vijfhonderd foodbedrijven met de hoogste omzetten dit jaar voor het eerst sinds de coronapandemie.

Lees bericht



Ghost kitchen Casper wil minimaal vijf locaties in Nederland

Dark kitchen - Casper, een succesvolle Belgische bezorg- en afhaalketen, zet voet op Nederlandse bodem. Met een groei-injectie van vijf miljoen euro, geleid door Slingshot Ventures, wil het bedrijf tot 2024 vijftig locaties openen in Europa, te starten met alvast vijf vestigingen in Nederland. De eerste locatie opent in juni in Den Haag.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid