Domino’s heeft nu ook twee glutenvrije pizza’s


Fastservice - Voor alle Domino’s klanten in Nederland is het vanaf maandag mogelijk om glutenvrije pizza’s te bestellen. De glutenvrije pizza Margaritha alsook de glutenvrije pizza Perfect Pepperoni aangeboden is in alle vestigingen verkrijgbaar. Beide pizza’s zijn ontwikkeld in samenwerking met de  Nederlandse Coeliakie Vereniging. Domino’s heeft twee jaar gewerkt aan het ontwikkelen en testen van de glutenvrije pizza’s. Om de kwaliteit te waarborgen is in samenwerking met de Nederlandse Coeliakievereniging (NCV) een speciale procedure ontwikkeld voor het maken van de glutenvrije pizza’s in de vestigingen. Zo wordt de procedure onder andere door één medewerker uitgevoerd, en met volledig aangepaste bereiding en handelingen. De groep geïnteresseerden voor glutenvrij producten is groot. Zo’n 170.000 mensen in Nederland hebben coeliakie, wat inhoudt dat deze mensen glutenintolerant zijn. Verder bestaat het fenomeen ‘Glutensensitiviteit’, waarbij de darmen gevoelig zijn voor gluten. Als laatst zijn er natuurlijk ook mensen die gluten bannen uit hun dieet, als bewuste keuze.  “Het introduceren van een glutenvrije pizza door Domino’s is relevant omdat er binnen het fastfoodaanbod nog weinig keuze is voor mensen die glutenvrij moeten of willen eten. Dit zagen we ook al eerder tijdens de campagne van het PizzaLab, waar een glutenvrije pizza op de tweede meest gevraagde plaats stond”, aldus Nicky Claeys, CMO Domino’s.  Bron: @FoodClicks Fastservice - Voor alle Domino’s klanten in Nederland is het vanaf maandag mogelijk om glutenvrije pizza’s te bestellen. De glutenvrije pizza Margaritha alsook de glutenvrije pizza Perfect Pepperoni aangeboden is in alle vestigingen verkrijgbaar. Beide pizza’s zijn ontwikkeld in samenwerking met de  Nederlandse Coeliakie Vereniging. Domino’s heeft twee jaar gewerkt aan het ontwikkelen en testen van de glutenvrije pizza’s. Om de kwaliteit te waarborgen is in samenwerking met de Nederlandse Coeliakievereniging (NCV) een speciale procedure ontwikkeld voor het maken van de glutenvrije pizza’s in de vestigingen. Zo wordt de procedure onder andere door één medewerker uitgevoerd, en met volledig aangepaste bereiding en handelingen. De groep geïnteresseerden voor glutenvrij producten is groot. Zo’n 170.000 mensen in Nederland hebben coeliakie, wat inhoudt dat deze mensen glutenintolerant zijn. Verder bestaat het fenomeen ‘Glutensensitiviteit’, waarbij de darmen gevoelig zijn voor gluten. Als laatst zijn er natuurlijk ook mensen die gluten bannen uit hun dieet, als bewuste keuze.  “Het introduceren van een glutenvrije pizza door Domino’s is relevant omdat er binnen het fastfoodaanbod nog weinig keuze is voor mensen die glutenvrij moeten of willen eten. Dit zagen we ook al eerder tijdens de campagne van het PizzaLab, waar een glutenvrije pizza op de tweede meest gevraagde plaats stond”, aldus Nicky Claeys, CMO Domino’s.  Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws




Eazie en Vegetarische Slager openen foodbar op Utrecht CS

Actie - De Vegetarische Slager en Asian Good foodbar Eazie openen gezamenlijk een tijdelijke Foodbar op Utrecht Centraal Station. Het doel is om de gasten van de locatie te inspireren om vaker te genieten van flexitarisch, vegetarisch of vegan eten. Als motto is daarom gekozen voor ‘Proef jij het verschil?’

Lees bericht

Glutenvrij Markt nieuw op Gastvrij Rotterdam

Vakbeurzen – Horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam, dat van 18 tot en met 20 september in Rotterdam Ahoy wordt gehouden, krijgt een Glutenvrij Markt. Het plein is weliswaar met vier aanbieders klein, maar de organisatie wil daarmee wel laten zien dat er steeds meer vraag komt naar glutenvrije producten en gerechten.

Lees bericht






© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid