Domino’s heeft nu ook twee glutenvrije pizza’s
Fastservice - Voor alle Domino’s klanten in Nederland is het vanaf maandag mogelijk om glutenvrije pizza’s te bestellen. De glutenvrije pizza Margaritha alsook de glutenvrije pizza Perfect Pepperoni aangeboden is in alle vestigingen verkrijgbaar. Beide pizza’s zijn ontwikkeld in samenwerking met de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Domino’s heeft twee jaar gewerkt aan het ontwikkelen en testen van de glutenvrije pizza’s. Om de kwaliteit te waarborgen is in samenwerking met de Nederlandse Coeliakievereniging (NCV) een speciale procedure ontwikkeld voor het maken van de glutenvrije pizza’s in de vestigingen. Zo wordt de procedure onder andere door één medewerker uitgevoerd, en met volledig aangepaste bereiding en handelingen. De groep geïnteresseerden voor glutenvrij producten is groot. Zo’n 170.000 mensen in Nederland hebben coeliakie, wat inhoudt dat deze mensen glutenintolerant zijn. Verder bestaat het fenomeen ‘Glutensensitiviteit’, waarbij de darmen gevoelig zijn voor gluten. Als laatst zijn er natuurlijk ook mensen die gluten bannen uit hun dieet, als bewuste keuze. “Het introduceren van een glutenvrije pizza door Domino’s is relevant omdat er binnen het fastfoodaanbod nog weinig keuze is voor mensen die glutenvrij moeten of willen eten. Dit zagen we ook al eerder tijdens de campagne van het PizzaLab, waar een glutenvrije pizza op de tweede meest gevraagde plaats stond”, aldus Nicky Claeys, CMO Domino’s. Bron: @FoodClicks Fastservice - Voor alle Domino’s klanten in Nederland is het vanaf maandag mogelijk om glutenvrije pizza’s te bestellen. De glutenvrije pizza Margaritha alsook de glutenvrije pizza Perfect Pepperoni aangeboden is in alle vestigingen verkrijgbaar. Beide pizza’s zijn ontwikkeld in samenwerking met de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Domino’s heeft twee jaar gewerkt aan het ontwikkelen en testen van de glutenvrije pizza’s. Om de kwaliteit te waarborgen is in samenwerking met de Nederlandse Coeliakievereniging (NCV) een speciale procedure ontwikkeld voor het maken van de glutenvrije pizza’s in de vestigingen. Zo wordt de procedure onder andere door één medewerker uitgevoerd, en met volledig aangepaste bereiding en handelingen. De groep geïnteresseerden voor glutenvrij producten is groot. Zo’n 170.000 mensen in Nederland hebben coeliakie, wat inhoudt dat deze mensen glutenintolerant zijn. Verder bestaat het fenomeen ‘Glutensensitiviteit’, waarbij de darmen gevoelig zijn voor gluten. Als laatst zijn er natuurlijk ook mensen die gluten bannen uit hun dieet, als bewuste keuze. “Het introduceren van een glutenvrije pizza door Domino’s is relevant omdat er binnen het fastfoodaanbod nog weinig keuze is voor mensen die glutenvrij moeten of willen eten. Dit zagen we ook al eerder tijdens de campagne van het PizzaLab, waar een glutenvrije pizza op de tweede meest gevraagde plaats stond”, aldus Nicky Claeys, CMO Domino’s. Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Hela komt met ready-to-serve Maaltijdsauzen
Introductie – Hela brengt vanaf april dit jaar zeven nieuwe maaltijdsauzen op de markt die de foodprofessional in de keuken kunnen helpen op het gebied van gemak, smaak en gezondheid.
Lees berichtDunkin’ Nederland en België lanceert glutenvrije range
Formulenieuws - Dunkin' lanceert een glutenvrije lijn speciaal ontworpen voor mensen die geen gluten kunnen of willen eten. Verder breidt Dunkin' het aanbod uit met een lijn van American Cookies.
Lees berichtEazie en Vegetarische Slager openen foodbar op Utrecht CS
Actie - De Vegetarische Slager en Asian Good foodbar Eazie openen gezamenlijk een tijdelijke Foodbar op Utrecht Centraal Station. Het doel is om de gasten van de locatie te inspireren om vaker te genieten van flexitarisch, vegetarisch of vegan eten. Als motto is daarom gekozen voor ‘Proef jij het verschil?’
Lees berichtGlutenvrij Markt nieuw op Gastvrij Rotterdam
Vakbeurzen – Horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam, dat van 18 tot en met 20 september in Rotterdam Ahoy wordt gehouden, krijgt een Glutenvrij Markt. Het plein is weliswaar met vier aanbieders klein, maar de organisatie wil daarmee wel laten zien dat er steeds meer vraag komt naar glutenvrije producten en gerechten.
Lees berichtNederlands bedrijf Mayoneur wil mayomarkt verder verduurzamen
Verduurzamen – Het jonge Nederlandse bedrijf Mayoneur wil met een alternatief voor traditionele verdikkingsmiddelen de mayonaisemarkt verder verduurzamen. De challenger heeft daarvoor een alternatief ontwikkeld van citrusvezels van waste sinaasappels.
Lees berichtNew York Pizza komt met drie pizza’s van De Vegetarische Slager
Formulenieuws - New York Pizza en De Vegetarische Slager gaan samen het assortiment bij de pizzaketen uitbreiden met drie vegetarische varianten. De nieuwe ‘Meat Taste, Plant Based’ pizza’s: de Plant burger, Planteroni en Plantsteak zijn een aanvulling op het vegetarische assortiment van New York Pizza.
Lees bericht