Douwe Egberts opent pop-up restaurant ‘The House’ op Horecava

Douwe Egberts wil mensen dichter bij elkaar wil brengen en opende daarom op de Horecava restaurant The House

Horeca - Koffiebrander Douwe Egberts heeft op horecavakbeurs Horecava in RAI Amsterdam voor het eerst in haar bestaan een pop-up restaurant geopend. In ‘The House’ wordt gekookt door chefkoks van restaurant RIJKS, De Hoefslag en De Kersentuin.

“Als Douwe Egberts willen we mensen dichter bij elkaar brengen”, licht marketing director Sander van der Linden van Jacobs Douwe Egberts Professional Benelux de opening van het restaurant toe. “Koffie kan gezien worden als een moment om contact te maken met elkaar. Door dat contact worden onderling bestaande banden versterkt. Met onze activiteiten op de Horecava vakbeurs laten we zien dat onze koffie en thee mensen met elkaar verbindt, altijd en overal, al meer dan 260 jaar.” Naast chefkok Raoul Meuwese van restaurant De Hoefslag uit Bosch en Duin en chefkok Wessel Ruijmgaart van De Kersentuin in Amsterdam wordt er in The House gekookt door chefkok Joris Bijdendijk van het Amsterdamse restaurant RIJKS.

Hollands
“Zowel Douwe Egberts als RIJKS zijn merken met een Hollandse signatuur”, zegt Bijdendijk. “Om die reden voelde het natuurlijk om een aantal gerechten, geïnspireerd op de koffie van Douwe Egberts en thee van Pickwick te creëren. Ik heb veel zin om de gasten hiervan te laten genieten.” Naast pop-up restaurant ‘The House’ leren bezoekers op de stand alles over slow coffee, foodpairing en koffiespecials tijdens de workshops van koffiemerk Piazza D’Oro onder leiding van een barista. Er is tevens een Pickwick ice(d) tea bar waar theesommelier Jerry van Daalen ondernemers laat genieten van warme en koude theespecials met verse fruitsoorten en kruiden. Restaurant The House is alle beursdagen volgeboekt.

Meer over innovaties en trends op de Horecava in de komende januari-uitgave van @FoodClicks

Bron: @FoodClicks

Auteur: Paul Peter Blonk