Douwe Egberts opent pop-up restaurant ‘The House’ op Horecava


Horeca - Koffiebrander Douwe Egberts heeft op horecavakbeurs Horecava in RAI Amsterdam voor het eerst in haar bestaan een pop-up restaurant geopend. In ‘The House’ wordt gekookt door chefkoks van restaurant RIJKS, De Hoefslag en De Kersentuin. “Als Douwe Egberts willen we mensen dichter bij elkaar brengen”, licht marketing director Sander van der Linden van Jacobs Douwe Egberts Professional Benelux de opening van het restaurant toe. “Koffie kan gezien worden als een moment om contact te maken met elkaar. Door dat contact worden onderling bestaande banden versterkt. Met onze activiteiten op de Horecava vakbeurs laten we zien dat onze koffie en thee mensen met elkaar verbindt, altijd en overal, al meer dan 260 jaar.” Naast chefkok Raoul Meuwese van restaurant De Hoefslag uit Bosch en Duin en chefkok Wessel Ruijmgaart van De Kersentuin in Amsterdam wordt er in The House gekookt door chefkok Joris Bijdendijk van het Amsterdamse restaurant RIJKS. Hollands “Zowel Douwe Egberts als RIJKS zijn merken met een Hollandse signatuur”, zegt Bijdendijk. “Om die reden voelde het natuurlijk om een aantal gerechten, geïnspireerd op de koffie van Douwe Egberts en thee van Pickwick te creëren. Ik heb veel zin om de gasten hiervan te laten genieten.” Naast pop-up restaurant ‘The House’ leren bezoekers op de stand alles over slow coffee, foodpairing en koffiespecials tijdens de workshops van koffiemerk Piazza D’Oro onder leiding van een barista. Er is tevens een Pickwick ice(d) tea bar waar theesommelier Jerry van Daalen ondernemers laat genieten van warme en koude theespecials met verse fruitsoorten en kruiden. Restaurant The House is alle beursdagen volgeboekt. Meer over innovaties en trends op de Horecava in de komende januari-uitgave van @FoodClicks Bron: @FoodClicks Horeca - Koffiebrander Douwe Egberts heeft op horecavakbeurs Horecava in RAI Amsterdam voor het eerst in haar bestaan een pop-up restaurant geopend. In ‘The House’ wordt gekookt door chefkoks van restaurant RIJKS, De Hoefslag en De Kersentuin. “Als Douwe Egberts willen we mensen dichter bij elkaar brengen”, licht marketing director Sander van der Linden van Jacobs Douwe Egberts Professional Benelux de opening van het restaurant toe. “Koffie kan gezien worden als een moment om contact te maken met elkaar. Door dat contact worden onderling bestaande banden versterkt. Met onze activiteiten op de Horecava vakbeurs laten we zien dat onze koffie en thee mensen met elkaar verbindt, altijd en overal, al meer dan 260 jaar.” Naast chefkok Raoul Meuwese van restaurant De Hoefslag uit Bosch en Duin en chefkok Wessel Ruijmgaart van De Kersentuin in Amsterdam wordt er in The House gekookt door chefkok Joris Bijdendijk van het Amsterdamse restaurant RIJKS. Hollands “Zowel Douwe Egberts als RIJKS zijn merken met een Hollandse signatuur”, zegt Bijdendijk. “Om die reden voelde het natuurlijk om een aantal gerechten, geïnspireerd op de koffie van Douwe Egberts en thee van Pickwick te creëren. Ik heb veel zin om de gasten hiervan te laten genieten.” Naast pop-up restaurant ‘The House’ leren bezoekers op de stand alles over slow coffee, foodpairing en koffiespecials tijdens de workshops van koffiemerk Piazza D’Oro onder leiding van een barista. Er is tevens een Pickwick ice(d) tea bar waar theesommelier Jerry van Daalen ondernemers laat genieten van warme en koude theespecials met verse fruitsoorten en kruiden. Restaurant The House is alle beursdagen volgeboekt. Meer over innovaties en trends op de Horecava in de komende januari-uitgave van @FoodClicks Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

S.Pellegrino Young Chef Academy Competition van start

Wedstrijd - Na vijf succesvolle eerdere edities opent S.Pellegrino opnieuw de inschrijvingen voor de S.Pellegrino Young Chef Academy Competition. In deze wereldwijde competitie gaan jonge chefs de strijd met elkaar aan. S.Pellegrino zoekt met een jury van gerenommeerde chefs naar een jonge top kok. Vorig jaar bereikte de Nederlandse chef Jet Loos nog de finales.

Lees bericht


RIJKS na ingrijpende verbouwing weer open

Horeca - Na een ingrijpende renovatie opent RIJKS, het restaurant van het Rijksmuseum, opnieuw haar deuren aan het Museumplein. “Na bijna 10 jaar werd het tijd voor de next step. In het nieuwe RIJKS hebben we meegenomen wat we hebben geleerd in de afgelopen jaren. We zijn de verbeterde versie van onszelf geworden,” aldus Executive Chef Joris Bijdendijk namens zijn team.

Lees bericht

FrietHoes komt met ludieke actie de Frietwijzer

Formulenieuws – Volgens de patatbakkers van FrietHoes wordt er vanuit de politiek niets gedaan aan wat er echt belangrijk is, namelijk de keuze voor welke friet een horecagelegenheid serveert. Om het de horecamensen wat eenvoudiger te maken om een ‘keuze te maken in het oerwoud van meningen’ heeft het bedrijf de Frietwijzer ontwikkeld. Een ludieke actie om klanten te werven voor...

Lees bericht



Joris Bijdendijk gaat koken voor het Smakenrad in Amsterdam

Horeca – Na Den Bosch en Groningen komt het Smakenrad ook in Amsterdam. Op het terrein van de Rai gaat Joris Bijdendijk, executive chef van RIJKS® restaurant van het Rijksmuseum, maaltijden serveren in het grootste reuzenrad van Nederland. De 27 verwarmde gondels worden omgebouwd tot privé restaurants, die in het rad tot 50 meter hoogte komen.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid