Douwe Egberts wint circulaire aanbesteding koffievoorziening Enschede


Koffie - Douwe Egberts gaat de warme en koude drankenvoorziening van de gemeenten Enschede en Losser verzorgen. De koffiebrander uit Utrecht is gekozen vanwege zijn circulaire oplossing. Dat melden de gemeenten Enschede en Losser in een persbericht. Jacobs Douwe Egberts Professional scoorde het hoogst op de ambities van beide gemeenten om duurzamer in te kopen. Eerder zetten de overheidsinstanties een aanbesteding in de markt waarmee zij marktpartijen uitdaagden om een zo circulair mogelijke oplossing aan te bieden. De gemeenten hadden als ambitie maximale circulariteit, een hoge kwaliteit en een op innovatie gerichte samenwerking, binnen een vooraf vastgesteld standaardbudget. In een circulair verantwoord businessmodel blijven beheer, onderhoud, eigendom van de technische benodigdheden en verpakkingen bij voorkeur in de handen van de leverancier, net als de duurzame verwerking van afvalproducten. Hergebruik Op basis van deze ambities werkten JDE Professional en andere marktpartijen een concept uit voor een optimale circulaire warme en koude drankenvoorziening. In het concept van Douwe Egberts draait het om zoveel mogelijk hergebruik, van automaatmeubel tot koffiedrab, in samenwerking met gemeenten en andere lokale partijen. Vanaf juni wordt de circulaire drankenvoorziening in de gemeenten Enschede en Losser geïmplementeerd. Bron: @FoodClicks Koffie - Douwe Egberts gaat de warme en koude drankenvoorziening van de gemeenten Enschede en Losser verzorgen. De koffiebrander uit Utrecht is gekozen vanwege zijn circulaire oplossing. Dat melden de gemeenten Enschede en Losser in een persbericht. Jacobs Douwe Egberts Professional scoorde het hoogst op de ambities van beide gemeenten om duurzamer in te kopen. Eerder zetten de overheidsinstanties een aanbesteding in de markt waarmee zij marktpartijen uitdaagden om een zo circulair mogelijke oplossing aan te bieden. De gemeenten hadden als ambitie maximale circulariteit, een hoge kwaliteit en een op innovatie gerichte samenwerking, binnen een vooraf vastgesteld standaardbudget. In een circulair verantwoord businessmodel blijven beheer, onderhoud, eigendom van de technische benodigdheden en verpakkingen bij voorkeur in de handen van de leverancier, net als de duurzame verwerking van afvalproducten. Hergebruik Op basis van deze ambities werkten JDE Professional en andere marktpartijen een concept uit voor een optimale circulaire warme en koude drankenvoorziening. In het concept van Douwe Egberts draait het om zoveel mogelijk hergebruik, van automaatmeubel tot koffiedrab, in samenwerking met gemeenten en andere lokale partijen. Vanaf juni wordt de circulaire drankenvoorziening in de gemeenten Enschede en Losser geïmplementeerd. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid