Nieuwste Michelin gids toont drie nieuwe tweesterrenrestaurants


Sterrenslag - Drie restaurants die twee sterren krijgen en de vijf zaken die een eerste ster krijgen. Michelin, de belangrijkste graadmeter als het gaat om culinaire toplocaties, onthulde vandaag in Maastricht de topselectie. Deze editie telt 1217 adressen. Wat kwaliteit van de bovenste plank betreft, steken er in Nederland nog steeds twee zaken bovenuit: De Librije (Zwolle) en De Leest (Vaassen). Jonnie en Thérèse Boer verhuizen met hun drie sterren naar de vroegere locatie van Librije’s Zusje. En wat dan met Librije’s Zusje? Het restaurant is naar het prachtige hotel Waldorf Astoria (Amsterdam) verhuisd en behoudt zijn twee sterren dankzij een keuken die elegant en verrassend is. ‘t Nonnetje (Harderwijk) heeft een stap vooruit gezet, en krijgt een tweede ster. Het prachtige samenspel van smaken, kleuren en texturen is er fantastisch, de chef levert generositeit met finesse. Klein en heftig is een omschrijving die ook De Lindehof (Nuenen) op het lijf is geschreven. De eigenzinnige keuken heeft pit en verleidt met zijn intense smaken. Een heerlijke exotische ervaring die een tweede ster verdient. De vijf restaurants die een eerste ster in de wacht slepen, bewijzen nogmaals hoe rijk en gevarieerd de Nederlandse restaurants zijn. Zo neemt Sazanka (Amsterdam) u op avontuur naar Japan: op de teppanyaki worden uitmuntende producten met precieze technieken bereid, een heerlijke show. Sinne (Amsterdam), Wiesen (Eindhoven) en Ratatouille Food & Wine (Haarlem) bewijzen dan weer hoe belangrijk een goed product is. Ze creëren een harmonie tussen ingrediënten en smaken die fantastisch zijn. En dat voor zeer scherpe prijzen. Bij FG Food Labs (Rotterdam) worden de limieten afgetast van die smaakharmonie. Het resultaat is een inventieve keuken die punch heeft en verrassend uit de hoek komt. Deze positieve ontwikkelingen zijn het resultaat van chefs die de schouders niet laten hangen, schrijft Michelin. Ze tonen veerkracht en hebben lef. Ze grijpen terug naar herkenbare en lokale producten, die ze met vakmanschap en creativiteit onder handen nemen. Met variatie en nieuwe concepten zorgen ze voor vernieuwing, met een laagdrempelige aanpak geven ze een ruim publiek de kans te genieten van hun talent”, vertelt Michael Ellis, Internationaal Directeur van de MICHELIN gids. Heel wat sterrenzaken – ook met twee sterren – bieden een lunch aan voor minder dan veertig euro. Laat het duidelijk zijn: om te genieten van een ijzersterke verhouding tussen prijs en kwaliteit is de lunch ideaal! Deze gids beloont eveneens 115 Bib Gourmand restaurants. De stempel van de Bib Gourmand prijkt op steeds meer restaurants. Het concept van een keuzemenu onder de 37 euro, ongeacht de kookstijl, maar steeds met seizoengebonden producten in de hoofdrol is uitgegroeid tot een begrip. Dat bewijzen de cijfers: dit jaar zijn er maar liefst 22 nieuwkomers. Bron: Michelin

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid