Driehonderd cafés vieren start bockbierseizoen met aanslaan biervat


Horeca - Driehonderd cafés in Nederland hebben maandag door het aanslaan van een vat bier het startsein gegeven voor het nieuwe bockbierseizoen. Bierbrouwer Brand vierde de eerste slok van de herfst met gedichten, bandjes en proeverijen en door in driehonderd cafés een vat Brand Dubbelbock aan te slaan. Zo ook in Proeflokaal Oosterling in Amsterdam, waar Brouwer Nils Reichhardt het eerste vat Brand Dubbelbock aansloeg met Oscar en Marcel Oosterling en Julius Jaspers. “Bockbier werd in Nederland voor het eerst gebrouwen in Amsterdam, dat was 150 jaar geleden”, aldus Oscar Oosterling. “Ons café bestaat dit jaar 140 jaar en is al meerdere generaties van onze familie. Een mooie gelegenheid dus voor een feestje. Het is een mooi en bijzonder initiatief om samen met zo’n driehonderd andere zaken het herfstbierenseizoen op deze manier af te trappen. Deze traditie gaan we zeker in stand houden.” Aanbod Nederland kent inmiddels meer dan 400 brouwerijen en dit aantal blijft groeien. Met de komst van vele regionale en lokale bierbrouwerijen wordt ook het aanbod aan bockbieren steeds groter. “Veel brouwers spelen in op dit populaire seizoensproduct, waardoor er binnen de richtlijnen een heel gevarieerd aanbod ontstaat met veel verschillende smaaknuances", zegt Cees-Jan Adema van Nederlandse Brouwers, de overkoepelende organisatie die de belangen behartigt van tien in Nederland gevestigde bierbrouwerijen. "Hierdoor wordt bockbier ook erg interessant om in de keuken mee te werken en we zien dat bockbier daarom in de horeca ook een steeds prominentere rol krijgt." Bron: @FoodClicks Horeca - Driehonderd cafés in Nederland hebben maandag door het aanslaan van een vat bier het startsein gegeven voor het nieuwe bockbierseizoen. Bierbrouwer Brand vierde de eerste slok van de herfst met gedichten, bandjes en proeverijen en door in driehonderd cafés een vat Brand Dubbelbock aan te slaan. Zo ook in Proeflokaal Oosterling in Amsterdam, waar Brouwer Nils Reichhardt het eerste vat Brand Dubbelbock aansloeg met Oscar en Marcel Oosterling en Julius Jaspers. “Bockbier werd in Nederland voor het eerst gebrouwen in Amsterdam, dat was 150 jaar geleden”, aldus Oscar Oosterling. “Ons café bestaat dit jaar 140 jaar en is al meerdere generaties van onze familie. Een mooie gelegenheid dus voor een feestje. Het is een mooi en bijzonder initiatief om samen met zo’n driehonderd andere zaken het herfstbierenseizoen op deze manier af te trappen. Deze traditie gaan we zeker in stand houden.” Aanbod Nederland kent inmiddels meer dan 400 brouwerijen en dit aantal blijft groeien. Met de komst van vele regionale en lokale bierbrouwerijen wordt ook het aanbod aan bockbieren steeds groter. “Veel brouwers spelen in op dit populaire seizoensproduct, waardoor er binnen de richtlijnen een heel gevarieerd aanbod ontstaat met veel verschillende smaaknuances", zegt Cees-Jan Adema van Nederlandse Brouwers, de overkoepelende organisatie die de belangen behartigt van tien in Nederland gevestigde bierbrouwerijen. "Hierdoor wordt bockbier ook erg interessant om in de keuken mee te werken en we zien dat bockbier daarom in de horeca ook een steeds prominentere rol krijgt." Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

ING: ‘Horeca gaat mager jaar tegemoet in 2024’

Analyse - De vooruitzichten voor de horeca voor 2024 zijn, met een minimale volumegroei van 1%, mager. Dit komt door de lage economische groei, een licht stijgende werkloosheid, een laag consumentenvertrouwen en oplopende prijzen in de horeca. Dat voorspelt ING Research in een Vooruitzicht Horeca.

Lees bericht


‘Ondanks herstel wacht horeca onzekere winter’

Analyse - Het herstel van de leisure- en horecamarkt sinds corona is groot. Vergeleken met dezelfde periode in 2019 wordt zelfs beter gepresteerd, volgens een analyse van de Rabobank. Maar ondanks dit goede herstel moet de sector zich klaar maken voor een onzekere winter. Veel ondernemers zullen te maken krijgen met koopkrachtproblemen bij de consument, stijgende inkoopprijzen en hogere kosten.

Lees bericht

CBS ziet forse groei horeca in eerste kwartaal 2022

Analyse - De omzet in de horeca groeide in het eerste kwartaal van 2022 met 9,7 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Dat komt vooral door versoepeling van de coronamaatregelen. Vergeleken met het eerste kwartaal vorig jaar lag de horecaomzet 92,2 procent hoger, maar ook dat werd veroorzaakt door een strenge lockdown in het eerste kwartaal 2021. De cijfers zijn afkomstig van het...

Lees bericht

CBS: Groei in horecazaken ondanks corona

Analyse - Ondanks de sterke terugval van de bedrijfsoprichtingen in de horeca in het tweede en derde kwartaal van 2020 steeg het aantal horecabedrijven vorig jaar met 5,2 procent, iets langzamer weliswaar dan in 2019 (6,2 procent), maar nog altijd aanzienlijk. Dit is waarschijnlijk niet los te zien van de coronasteun door de overheid en het daarmee samenhangende lage aantal bedrijfsopheffingen vanaf het tweede...

Lees bericht


Per 1 april 2020 handhaving rookruimten cafés

Rookruimten – Gesprekken tussen KHN en staatssecretaris Paul Blokhuis van VWS hebben er toe geleid dat de handhaving van het verbod op rookruimten bij cafés pas per 1 april 2020 wordt doorgevoerd. Horecaondernemers hebben op die manier meer tijd om zich in te stellen op de nieuwe situatie. KHN-voorzitter Robèr Willemsen vindt het nog steeds zuur dat de rookruimten dicht moeten,...

Lees bericht

Amsterdam krijgt in oktober eerste tijdelijke bockbierrestaurant

Bockbier - Amsterdam krijgt in oktober tijdelijk het eerste bockbierrestaurant van Nederland. Topchef Ricardo van Ede van het Amsterdamse Hangar trapt op 3 oktober de start van het bockbierseizoen af met de opening van het eerste tijdelijke bockbierrestaurant van Nederland. Restaurant Hangar zal alleen in de maand oktober op iedere zondag in het teken staan van bockbier, een bier dat traditioneel...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid