Dutch Cuisine chefs koken diner zonder toegevoegd zout, suiker en vet

Horeca - Dutch Cuisine ambassadeurs Edwin Vinke, Peter Gast en Luc Kusters kookten onlangs een diner zonder toegevoegd zout, suiker en vet voor 125 gasten. Een van de aanwezige gasten was Minister Edith Schippers. De drie Dutch Cuisine chefs werden bijgestaan door chef Gerrit Greveling.

Het diner van afgelopen maandag was onderdeel van de tweedaagse conferentie ‘Productverbetering voedingsmiddelen door reductie zout, suiker en verzadigd vet’. Georganiseerd door de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Economische Zaken. Dit in verband met het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie.

Dutch Cuisine is een beweging die de nieuwe Nederlandse keuken en eetcultuur op de kaart zet. In de keuken spelen verse groenten een hoofdrol en vlees en vis een bijrol. Dutch Cuisine staat voor onverwachte combinaties met regionale en internationale ingrediënten die puur en lekker zijn en naar de natuur smaken. Dutch Cuisine maakt de unieke en creatieve identiteit van de Nederlandse keuken zichtbaar en tastbaar en hanteert daarbij vijf principes die duurzaam zijn voor mens en milieu.

Bron: Dutch Cuisine

Auteur: Steffen van Beek